Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іванна Климпуш-Цинцадзе: "Промисловий безвіз" з ЄС можливий у 2020 році

Як проінформували у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України, "Промисловий безвізʺ з Євросоюзом, тобто підписання Угоди АСАА (Угоди про відповідність і прийнятність промислової продукції), можливий у 2020 році.

Про це заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі зі студентами та викладачами Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету.

ʺСподіваюся, що зареєстрований позавчора євроінтеграційний законопроект про ринковий нагляд народні депутати ухвалять у квітні одразу після законопроекту про середню освіту. Відповідно після цього ЄС має ухвалити рішення про оціночну місію, що зробить можливим уже в 2020 році вийти на підписання Угоди АСААʺ, – сказала Віце-прем’єр-міністр.

Водночас вона висловила жаль, що 3 тижні тому Верховна Рада провалила голосування законопроекту №6235, що стосувався адаптації національного законодавства в частині технічних регламентів та оцінки відповідності законодавству Європейського Союзу.

Віце-прем’єр-міністр сподівається, що за активної залученості Міністерства економічного розвитку і торгівлі підготовка до укладення Угоди пришвидшиться.

Вона також зазначила, що Україна вже досягла технічної сумісності з ЄС у трьох пріоритетних промислових секторах економіки. На черзі – робота над досягненням такої сумісності і в інших секторах.

Визнання еквівалентності української системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській значно спростить експорт промислової продукції до ЄС, зокрема, виробники зможуть отримувати необхідні сертифікати в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ