Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ізраїль допоможе Україні створити систему раннього оповіщення про повітряну загрозу

Ізраїль готовий допомогти Україні у створенні системи попередження про повітряну загрозу для цивільного населення і надати відповідне обладнання.
Фото ілюстративне (Sergei Supinksy/AFP)

Про це повідомив міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен під час зустрічі у Києві із президентом України Володимиром Зеленським, передає Мілітарний.

Під час зустрічі з українським президентом Елі Коен пообіцяв, що Ізраїль надасть Україні систему попередження про повітряну загрозу цивільному населенню через 3-6 місяців.

Раніше, у четвер, Елі Коен під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою публічно заявив, що Ізраїль розробляє систему попередження про повітряну загрозу для українців.

Також, за словами міністра, Ізраїль має намір надати кредитні гарантії на суму до 200 мільйонів доларів для розбудови медичної інфраструктури в Україні.

Кулеба подякував Ізраїлю за гуманітарну допомогу і підкреслив:

«Ізраїлю добре відомий наш список військових потреб, він передавався минулому уряду, передавався цьому уряду. Ми очікуватимемо на ухвалення відповідних рішень. Насамперед ідеться про захист українського неба».

Елі Коен наголосив, що Ізраїль підтримує територіальну цілісність і суверенітет України.

«Я приїхав до Києва, щоб продемонструвати нашу солідарність з Україною. Я сказав міністру Кулебі, що Ізраїль буде підтримувати українську мирну ініціативу в ООН наступного тижня», – сказав він.

Під час перебування у Києві Коен взяв участь у церемонії відкриття посольства Ізраїлю, яке було закрите з часу початку російського повномасштабного вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ