Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові до масштабного відкриття готується Jam Factory Art Center

Процес підготовки і ревіталізації комплексу будівель «Фабрики Повидла» на Підзамчі у Львові завершиться всередині цього року. У просторі запрацює інституція сучасного мистецтва Jam Factory Art Center. До відкриття культурного центру команда і запрошені кураторки готують виставку, низку театральних постановок та концертів, дискусійну програму, інформує пресслужба ЛМР.

«7 років — саме стільки нам знадобилось, щоб із занепалої, понівеченої, але сповненої історії й харизми будівлі на Підзамчі, збудувати нове серце району і міста. Також ми творимо артцентр, що урізноманітнить інтелектуальне дозвілля львів’ян та гостей, стане місцем, де відбуваються знакові події, піднімаються складні та актуальні теми локального і міжнародного значення. Це стало причиною, чому ми обрали таку тему проєкту відкриття Jam Factory», — коментує директорка Jam Factory Art Center Божена Пеленська.

«Органічні спільноти» — назва програми відкриття. Вона покликана залучити різні аудиторії до спільного пошуку нових способів взаємодії та буття разом. Це — тримісячний проєкт, який розпочнеться у серпні 2022 року, запускаючи роботу ревіталізованого комплексу «Фабрики Повидла». Авторками програми відкриття є група кураторок: Катерина Ботанова, Ольга Бекенштейн, Люба Ільницька, Оксана Карповець, Ксеня Малих.

Ось так кураторки описують свій проєкт: «У часи атомізації та радикалізації суспільства, посилення соціальної напруги та розділення, проєкт запитує: що означає бути спільнотою в теперішньому світі та які інші, більш гуманні та симбіотичні варіанти майбутнього можна оприявнити завдяки деколонізації мислення, уяви, пам’яті та суспільної організації.

У програмі ми вибудовуватимемо діалоги та взаємодії довкола п’яти зон напруги, з яких можна складати лінійні та нелінійні історії. Це — безпорадність, турбота, культурна пам’ять, нові екосистеми та множинні майбутні».

Ознайомитись з кураторським текстом можна за посиланням.

Довідка

Jam Factory Art Center — центр сучасного мистецтва в ревіталізованому комплексі будівель «Фабрика Повидла». З 2017 року інституція працює в напрямках: візуальне мистецтво, театр і музика. На території простору розміститься великий експозиційний зал, театр, музична сцена в дворику, крамниця, ресторан та місця для відпочинку і прогулянок.

Місія інституції — посилити середовище відкритих і свідомих людей та інтеграцію України у світову культурну спільноту через створення і представлення мистецьких творів, генерування знань і розширення горизонтів культури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ