Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін додатково виділив понад 4 млрд гривень на пенсії

Кабінет міністрів України під час засідання затвердив збільшення доходів та видатків на 4,3 млрд гривень, які підуть на пенсійні виплати.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує УНН із посиланням на засідання Каббіну, який сьогодні прийняв відповідне рішення.

Згідно з пояснювальною запискою, загальні видатки Пенсійного фонду у 2021 році очікуються обсягом 521,2 млрд грн, із яких на пенсійні виплати необхідно 509,8 млрд грн, що на 4,3 млрд грн більше від запланованого обсягу.

Наголошується, що зростання видатків пов’язане з виконанням судових рішень щодо перерахунків пенсій, призначених відповідно до законів України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про судоустрій і статус суддів", "Про прокуратуру", "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Недостатність коштів для забезпечення виконання цієї норми становить 3,4 млрд гривень.

Також для осіб, які досягли віку 65 років, встановили мінімальну пенсію за віком (за наявності у чоловіків 35 років, у жінок 30 років страхового стажу) розміром 40 відсотків мінімальної заробітної плати. Недостатність коштів для забезпечення виконання цієї норми становить 0,9 млрд гривень.

Рішення стосується зміни до бюджету ПФУ на цей рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ