Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін обрав главу ДФС директором Бюро економічної безпеки

На посаду директора Бюро економічної безпеки призначено Вадима Мельника, який очолював Державну фіскальну службу.

Текст відповідного розпорядження оприлюднено на сайті Кабміну, інформує Укрінформ.

“Призначити Мельника Вадима Івановича директором Бюро економічної безпеки України строком на п’ять років”, - йдеться у документі.

Іншим розпорядженням Мельника звільнено з посади голови Державної фіскальної служби за власним бажанням.

Полковник податкової міліції Вадим Мельник очолював ДФС з кінця 2020 року, до цього працював на різних посадах у податковій міліції.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 28 січня ухвалила Закон “Про Бюро економічної безпеки України”.

12 травня Кабмін утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. На участь у конкурсі на посаду голови БЕБ надійшло 57 пакетів документів.

13 серпня комісія з проведення конкурсу на посаду директора БЕБ обрала три кандидатури для подання на розгляд Прем’єр-міністру: Василя Горбаля, Аттіли Ковчі та Вадима Мельника.

Пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва 17 серпня повідомила, що суд відкрив провадження у справі за позовом Дениса Осмоловського до конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора БЕБ, і нагадала, що у провадженні ОАСК уже перебуває справа за позовом Осмоловського до Кабміну щодо оскарження утворення Бюро економічної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ