Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією  |  Кримінал

Канада та Британія вимагають покарати російських солдатів за сексуальні злочини в Україні

Велика Британія та Канада спільно домагатимуться покарання для російських військових, які чинили сексуальне насильство в Україні.

Про це йдеться у статті спільного авторства міністерок закордонних справ Канади та Британії Мелані Жолі та Ліз Трасс, пише Суспільне.

Вони констатують, що жінки по всій Україні мають справу "зі зростаючою реальністю зґвалтування, яке використовується як зброя війни" і яка, за їх словами, така ж руйнівна, "як міни й хімічна зброя".

"Після вторгнення Росії в Україну продовжують з’являтися жахливі повідомлення про сексуальне насильство з боку російських солдатів. Ми ніколи не забудемо жахливе видовище таких міст, як Буча, після російської окупації та жахливі злочини, скоєні, особливо проти жінок", — пишуть міністерки.

За їх словами, міжнародна спільнота має посилити реагування та вжити усіх заходів для припинення практики сексуального насильства.

“Об’єднане королівство та Канада роблять усе можливе, аби всі відповідальні за злочини Путіна постали перед судом за всією суворістю закону”, — заявили Жолі і Трасс.

Вони додали, що саме тому Британія та Канада підтримали "Кодекс Наді Мурад", який був представлений цього тижня в ООН. Йдеться про новий глобальний кодекс, розроблений Надією Мурад, яку терористи ІДІЛ продали в сексуальне рабство в Іраку і яка отримала Нобелівську премію миру за свої зусилля щодо припинення сексуального насильства як зброї війни.

"Він (кодекс) має на меті покращити пошуки справедливості для тих, хто пережив насильство, пов’язане з конфліктом. У ньому будуть встановлені чіткі стандарти, спрямовані на те, щоб постраждалі могли безпечно записувати переживання зі зниженим ризиком травм", — зазначили дипломатки.

На початку березня Канада і Британія скоординували подальші заходи реагування на війну Путіна проти України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ