Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Капела “Дударик” отримає національний статус

16 вересня 2020 року Кабінет Міністрів схвалив проект указу Президента “Про надання комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” з колективом-супутнім хором хлопчиків статусу національного”. Про це повідомили 17 вересня у прес-службі Міністерства культури.
Хорова капела "Дударик"

“Надати комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” з колективом-супутником хором хлопчиків статус національного й надалі іменувати його - комунальний заклад Львівської обласної ради Львівська національна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” з колективом-супутником хором хлопчиків”, - сказано в проекті.

Також Уряд прийняв постанову “Про внесення зміни до пункту 21 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710”, яка дозволяє ініціювати присвоєння капелі нового статусу.

Реалізація цих документів створить сприятливі умови для подальшого творчого розвитку капели, сприятиме розвитку культурно-мистецького життя регіону, а також забезпечить можливість у подальшому внести зміни до нормативно-правових актів у частині підвищення рівня оплати праці працівників закладу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ