Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Капелан – це міст між солдатом та командиром, - штаб ООС

На базі одного з підрозділів зі складу Об'єднаних сил відбулася зустріч Головного капелана ЗС Латвії Елмарса Плявінша з капеланами військових частин. Тематикою семінару стало вивчення питання як стати успішним капеланом. Про це інформує прес-центр ООС.

Під час заходу пан Елмарс, який неодноразово перебував у різних гарячих точках світу, розповів присутнім про структуру латвійського військового капеланства, його особливості та задачі.

"У капелана є дві головні задачі – моральна робота з особовим складом, їх родичами та релігійна робота. Також капелани мають зрозуміти, що в армії існують принципи дисципліни", - зазначив Головний капелан ЗС Латвії пан Елмарс.

Особливо присутніх капеланів зацікавило питання поводження з командиром, як попередити його про проблеми, які турбують його особовий склад, не називаючи при цьому конкретних військовослужбовців, адже в цьому випадку існує правило таємниці сповіді.

"Коли в Україні почалася війна, як такого, капеланства у вашій державі не існувало. Вже зараз я бачу наскільки високо цей напрямок розвинувся в Україні", - зазначив пан Елмарс.

Окремо під час семінару розглядалося питання капеланської етики.

"Капелан це людина, яка відповідає за моральний та духовний стан військовослужбовців, він є своєрідним мостом між солдатом та командиром", - наголосив наприкінці зустрічі Головний капелан ЗС Латвії.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Києві презентували книгу спогадів військових капеланів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ