Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Карантин із класикою: унікальний YouTube-канал про класичну музику

У часи карантину музика найкраще допомагає відволіктися від похмурих думок. Особливо класична музика. Де ще ви знайдете стільки радості й світла! А відкрити для себе щось нове та унікальне допоможе український YouTube-канал про класичну музику Collegium Management

На каналі — лише професійні записи з концертів та унікальні архівні записи.

Громадська організація Collegium Management, яка вже багато років займається промо класичної музики в Україні, є партнером Львівського органного залу. Тому на каналі Collegium Management на час карантину можна дивитися трансляції концертів та лекцій, що відбуваються в Органному залі. А якщо хочете почути орган ніби вживу, заходьте до плейлісту “Органний фестиваль”. Там безліч професійних записів виступів українських та закордонних органістів на львівському органі Rieger-Kloss — одному з найкращих органів Східної Європи.

Тут є записи першої скрипки Берлінської філармонії Ноа Бендінкса-Белґлі, відомого українсько-американського дириґента Теодора Кухара, піаніста зі світовим ім’ям Вадима Холоденка, скрипалів Йозефа Шпачека, Корі Церовшека, віолончеліста Джейкоба Шоу. Українських віртуозів фортепіано, скрипки, альта, віолончелі, флейти, вокалу... Виступи симфонічних та камерних оркестрів та хорів.

Ще одна фішка каналу — професійні записи творів відомих українських класиків, таких як Станіслав Людкевич, Мирослав Скорик, Валентин Сильвестров, і тих, чиї імена довго були забутими — Зиновія Лиська, Нестора Нижанківського, Лєшека Мазепи. Також на каналі викладено унікальні архівні записи львівського телебачення та радіо.

Інтерв’ю про класичну музику, цікаві розмови із мистецтвознавцями, художниками та музикантами — все на одному каналі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ