Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

“Кармен” у Львівській філармонії: як це було

30 листопада в Концертному залі імені Станіслава Людкевича Львівської філармонії майже не лишилось вільних місць. В концертному виконанні прозвучала опера Жоржа Бізе “Кармен”.
Фото: Віталій Грабар

Її слухачі почули у виконанні оперних солістів знаних львівських оперних виконавців: Лілії Нікітчук, Кармен, Анни Шумаріної, Мікаела, Романа Трохимука, Хозе, Володимира Шинкаренка, Ескамільйо, Львівського камерного хору “Gloriа” та Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії під орудою Володимира Сивохіпа.

Опера прозвучала у форматі “semi-stage performance” – концертне виконання з акторською грою. За словами солістки філармонії, виконавиці партії Кармен, Лілії Нікітчук: “Для мецо-сопрано Кармен є однією з найбільш омріяних та знакових ролей. Ця опера про молоду циганку, яка вільна у своїх вподобаннях, у своєму житті та, найголовніше, у своєму коханні. Події опери розгортаються на початку ХІХ ст. і тогочасному суспільству важко було собі уявити героїню опери жінку не з бомонду, а саме контрабандистку з Севільї. Часи змінилися, ми стали інакшими й тому персонаж Кармен продовжує бути актуальним. Тепер вона нам не здається ретроградною, а постає сучасною жінкою з впевненим баченням себе в патріархальному суспільстві”

Завершилась опера гучними оваціями та натхненними “Браво!” від слухачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ