Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Карпати" обіграли "Олімпік" у матчі Прем’єр-ліги

18.08.2019 о 17:00 у Києві на стадіоні ʺДинамоʺ ім. В. Лобановського відбувся матч 4 туру Прем’єр-ліги між ФК "Карпати" та ФК "Олімпік".
"Карпати" обіграли "Олімпік" у матчі Прем’єр-ліги. Фото: ФК "Карпати"

Дубль Олексія Гуцуляка та влучний удар Франціско Ді Франко допоміг ʺКарпатамʺ тріумфувати в Києві. ʺОлімпікʺ спромігся на гол з пенальті від Сергія Політила. Варто зауважити, що ще до перерви донеччани залишилися в меншості, - повідомляє Інформаційний центр ФК "Карпати" 

У стартовому складі ʺлевівʺ з’явилося відразу двоє дебютантів: вперше у футболці ʺКарпатʺ вийшов на поле Олександр Кучер, а також люксембуржець Тім Халл, якого львів’яни підписали на тижні. За господарів з перших хвилин вийшли колишні футболісти ʺзелено-білихʺ Герман Пеньков і Тарас Завійський. Слід відзначити і дебют за олімпійців Івана Зотька. 

На початку поєдинку карпатівці заволоділи ініціативою, створюючи моменти біля воріт суперника. Хорошу нагоду не використав новачок Тім Халл, який пробивав головою після подачі Назара Вербного зі штрафного – люксембуржцю забракло влучності. Згодом забивати могли Фране Войковіч та Олександр Кучер. Хорват завдавав удару зі штрафного, але Пеньков перевів м’яч на кутовий. Далі була подача і удар головоюКучера – м’яч пролетів на відстані кількох сантиметрів від стійки воріт. Пізніше простріл Владислава Дубінчака увінчався ударом Олексія Гуцуляка – знову неточно.

І все ж у середині тайму гості відкрили рахунок. Марвін Мартінс увірвався у штрафний майданчик, де його з порушенням правил зупинив Фабіньо. Епізод завершився вилученням бразильського легіонера ʺОлімпікаʺ і одинадцятиметровим у ворота донеччан. З ʺпозначкиʺ Гуцуляк не забив, проте він першим виявився на добиванні після сейву Пенькова – 0:1! Ще до перервипідопічні Олександра Чижевського подвоїли свою перевагу: Крістіан Понде асистував Франціско Ді Франко, який блискучим ударом у дальній кут воріт не залишив шансів голкіперу – 0:2!

В другій половині гри карпатівці спокійно контролювали хід поєдинку, час від часу створюючи моменти. Невтомний Гуцуляк після класного проходу міг оформлювати дубль, проте пробив прямо в руки кіперу донеччан. Незважаючи на чисельну меншість і невтішний рахунок, команда Жуліо Сезара не зупинилася і скоротила відставання. Дубінчак сфолив у власному штрафному майданчику і рефері призначив другий пенальті у двобої. Сергій Політило перехитрив Романа Підківку і повернув інтригу в протистояння.

ʺЛевиʺ зробили все для того, щоб унеможливити камбек суперника і позбавили своїх вболівальників нервових хвилин. На 65-й хвилині Войковіч віддав передачу на Гуцуляка, котрий прийняв м’яч на підступах до володінь Пенькова, і пробив без шансів для свого експартнера. До завершення поєдинку ближчими до ще одного забитого голу були львів’яни, втім з ударом Тіма Халла впорався Пеньков. Як наслідок, ʺКарпатиʺ на виїзді впевнено перемогли ʺОлімпікʺ і здобули першу перемогу у сезоні 2019/2020.

4-й тур Прем’єр-ліги 

Арбітр – Денис Шурман (Вишневе, Київська обл.).

Асистенти арбітра: Сергій Приступа, Євген Петраков (обоє – Київ).
Четвертий арбітр – Віталій Романов (Дніпро).

Делегат УАФ – Анатолій Савчук (Луцьк).
Спостерігач арбітражу – Лучано Лучі (Італія).

ʺОЛІМПІКʺ: Пеньков, Зотько, Гришко, Цимбалюк, Снурніцин (Г. Пасіч, 30), Драман, Завійський, Фабіньо, Тейшейра, Шахаб (Політило, 59), Матар.
Запасні: Бетім, Фернандо, Клименчук, Є. Пасіч.
Головний тренер – Жуліо Сезар.

ʺКАРПАТИʺ: Підківка, Дубінчак (Якімець, 69), Вакуленко, Кучер, Т. Халл, Мартінс, Вербний, Войковіч, Гуцуляк, Ді Франко (Лейоус, 76), Понде (Дженнінгс, 81).
Запасні: Кудрик, Ковтун, Грисьо, Толочко.
Головний тренер – Олександр Чижевський.

Голи: Політило, 62 (пен.) – Гуцуляк, 26, 66, Ді Франко, 42.

Нереалізований пенальті: Гуцуляк, 26 (воротар).

Попередження: Матар, 4, Фабіньо, 10, Г. Пасіч, 32 – Вакуленко, 35, Дубінчак, 61.

Вилучення: Фабіньо, 24 (фол останньої надії).

Нагадаємо, у Львові відбулось спецпогашення карпатівської марки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ