Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Картина, яка інтригує майбутнім: найбільшому українському мистецькому проєкту – рік

​«Космогонія» – найбільший та найтриваліший український мистецько-освітній проєкт, який відзначає свою річницю.
Петро Антип сворює черговий фрагмент картини

Саме 12 листопада 2022 року знаковий український митець Петро Антип розпочав роботу над найбільшою картиною у світі під назвою «Космогонія».

Тож вже протягом 365 днів у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку показують Україні та світу унікальний український варіант мистецтва майбутнього, якому немає аналогів на планеті Земля. 

Саме картина є центральним об'єктом проєкту. Вона  сягатиме 2 тисячі м2, складатиметься з понад 500-та частин та з дев'яти фрагментів: від створення Всесвіту до його майбутнього.

Створення цього живопису становитиме близько 18 місяців і стане найдовшим перформансом у світі. Куратором проєкту є фундатор Музею – Віктор Корсак. 

Проєкт є унікальним та новаторським у багатьох аспектах, адже поєднує у собі мистецтво, функціональність та філософію. Саме інтеграція мистецтва у виробничі процеси на постійній основі створює унікальні можливості для вивчення споконвічних питань: Для чого це все? Для чого ми є, і що з цим всім буде?  

Але «Космогонія» – це не лише картина, це цілий мистецько-освітній проєкт та процес, який включає сотні артоб'єктів та представляє синергію різних видів мистецтва.

«Космогонія» – це унікальний український варіант мистецтва майбутнього, якому немає аналогів на планеті. Він демонструє історію розвитку Всесвіту, Землі, природи, людини, суспільства, культури, мистецтва, науки. 

За цей рік в межах «Космогонії» провели три масштабні форуми, відкрили найбільшу в Україні виставку 2023 року, показали чотири вистави, організували благодійний мистецький аукціон, запустили доповнену реальність, презентували проєкт у США та Німеччині та ще багато інших досягнень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ