Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Казанський: Терористи вступили у збройний конфлікт з російськими найманцями

Бойовики «днр» фактично вступили в збройний конфлікт із російськими найманцями, які не приховують того, що їхнє командування перебуває в Російській Федерації.

Про це у своєму матеріалі для «Тижня» пише журналіст Денис Казанський.

За його словами, це випливає з повідомлення, опублікованого в групі «Отряд СпН Троя» в одній із соціальних мереж. Командувачем розвідроти «Троя» є відомий польовий командир Володимир Новіков з позивним Алабай. Під час останнього візиту на окуповану територію Іосіфа Кобзона саме «Троя» виконувала роль охорони російського співака. Алабай та його люди на сьогодні заблоковані на базі в селищі Озерянівка (передмістя Горлівки).

У мережі бойовики «Трої» пишуть, що їх готуються роззброювати бойовики з першого армійського корпусу МО «днр». Облога триває вже 14 днів.

«Командування корпусу перебуває в стані цілковитої розгубленості, оскільки абсолютно чітко усвідомлює, що, з одного боку, віддати наказ на штурм силами МО «днр» точки дислокації роти розвідки ЗСпП Троя воно не може, бо це, враховуючи наслідки, призведе до соціального «вибуху у всій республіці, загибелі добровольців із Росії (а це однозначно тюремний термін у РФ років на 20 ... незалежно від посад і звань), ще й відповідні дії з боку ветеранських організацій військ ВДВ, СпП і Російської Асоціації Героїв (РАГ), які цілком і повністю на боці ЗСпП Троя, штаб якого дислокується в РФ», — йдеться в повідомленні групи «Отряд СпН Троя».

При цьому, за словами Казанського, обидві сторони конфлікту надають розголосу зібраному одними на інших компромату й погрожують, що оприлюднять ще більше компрометуючої інформації, якщо ворожа сторона не поступиться.

У матеріалі йдеться, що, за словами Алабая-Новікова, все почалося після того, як вони заарештували наркоманів із 3-го мотострілецького батальйону «днр». Крім того, бойовики «Трої» звинувачують командира 3-го МСБ Остапа Чорного в організації камер для тортур і вбивствах «ополченців», а також пограбуванні відділень ПриватБанку в Луганську. У соціальній мережі вони стверджують, що Остап Чорний організував у Луганську справжнє «гестапо», у якому катував своїх соратників із боротьби з Україною.

Своєю чергою, людей Володимира Новікова звинувачують у вбивствах, мародерстві й грабежах. Загалом це стандартна картина для «днр» і «лнр», де будь-яке збройне формування має багатий послужний список на цьому терені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ