Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Керівнику однієї з шахт Львівщини оголосили підозру у хабарництві

1/3
Викрито керівника однієї з вугільних шахт на Львівщині – він підозрюється в одержанні неправомірної вигоди. Про це 04 березня повідомили у прес-службі Офісу Генпрокурора України.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області викрито керівника однієї з вугільних шахт Львівщини, а також представника одного із товариств, що закуповувало вугілля, які підозрюються у вчиненні корупційних злочинів. Наразі їх затримано і повідомлено про підозру: очільнику шахти - в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а представнику товариства - у наданні неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 369 КК України). Також прокурори готують клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, керівник шахти ймовірно налагодив схему отримання неправомірної вигоди – погоджувався продавати вугілля лише в разі сплати йому ʺвідкатівʺ в сумі 250 грн з кожної реалізованої тонни.

Наразі йому інкримінується 3 епізоди отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 27,6 тис. грн. Проводяться обшуки.

Досудове розслідування триває – його проводить поліція за процесуального керівництва прокуратури області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ