Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

КМДА: Російські військові запускали дрони, щоб зафіксувати наслідки атаки в Києві

Одразу після нічної ракетної атаки 18 травня російські сили запустили на територію України ще два ударні та два розвідувальні безпілотники.
Фото ілюстративне: Associated Press

Про це, як передає Радіо Свободав етері «Свобода Ранок» повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

«БПЛА мав показати результати роботи цих ракет. Вони ж спостерігають після атаки, але він (дрон – ред.) також був збитий. Уламки падали на території трьох районів. Це загалом лівий берег – Дніпровський, Дарницький, Деснянський (райони). Значних ушкоджень не було», – каже Поворозник.

Також чиновник додає, що це дев’ята атака на Київ з початку травня та зазначає, що напади є продовженням терору цивільного населення, оскільки це значною мірою відображається на життєдіяльності міста.

«Місто, за великим рахунком уже девʼяту ніч не спить, вибухи, переживання, перебування у бомбосховищах та укриттях. Це чистий терор, щоб найбільше зашкодити не тільки Києву, а й усім українцям», – зазначає Поворозник.

Також заступник голови КМДА повідомив, що внаслідок атаки сталося дві пожежі, зокрема, у гаражах та нежитловому приміщенні в Деснянському районі. Постраждалих наразі немає, звернень на гарячу лінію швидкої допомоги з цього приводу також не було. Наразі на місці працюють служби, щоб прибрати наслідки цієї атаки.

Як повідомлялось, у ніч на 18 травня російські сили запустили на територію України крилаті ракети Х-101/Х-555, «Калібри» та «Іскандери». Силами Повітряної оборони було знищено 29 з 30 крилатих ракет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ