Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

КНДР може збільшити постачання боєприпасів до росії - Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що світові не вдалося повністю припинити доступ росії до іноземних складників для озброєння.

Про це генерал-лейтенант повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини".

"У РФ працює державна програма, яка має назву "паралельний імпорт". Вона досить ефективно працює. Паралельний імпорт — це на законодавчому рівні узаконена контрабанда. Комплектуючі йдуть з багатьох країн. Не лише, як думають, зі Сходу. Багато чого йде із Заходу", — сказав Буданов.

Однак, за словами глави ГУР, наразі Росія відчуває нестачу артснарядів, зокрема калібру 152 та 122 міліметри. Водночас окупанти зіштовхнулись з нестачею ракет до РСЗВ, таких як "Смерч", "Ураган" та "Град".

Генерал-лейтенант зазначив, що президент РФ Володимир Путін під час майбутнього візиту до Північної Кореї буде домовлятись про збільшення обсягів постачання зброї та поглиблення відносин.

"Росія думає, що передати КНДР певні ракетні технології — це нормально. Пхеньян за ці технології буде робити багато чого. Там серйозний людський ресурс і оборонні спроможності не порівняні з можливостями Росії. Вони працюють ефективніше, ніж росіяни", — зазначив начальник розвідки.

Як підкреслив Буданов, "тому збільшення постачання артилерійського озброєння точно буде".

"Там багато людей на підприємствах. У Північної Кореї, як це не прикро, можуть таким похизуватись. Там людей і підприємств вистачає. Там зброя не модернова, але об'єми виробництва серйозні. По факту це зброя минулого сторіччя — але снаряд — він прилетить, з невеликим відхиленням, але прилетить. Треба також це визнавати", — наголосив глава ГУР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ