Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Книга про Тустань увійшла до списку кращих дитячих і підліткових видань

Експертки лабораторії дитячого читання «BaraBooka» оголосили довгий список найкращих дитячих і підліткових видань 2023 року. До ювілейного списку потрапив віммельбух «Тустань: історія співіснування людини і скелі». Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

«На десятиріччя ми здалися цьогорічному розмаїттю й вирішили зробити подарунок книгодрузякам, авторам, видавцям і собі: після читань і тривалих обговорень представляємо 100 книжок довгого списку новинок 2023-го», – зазначила засновниця БараБуки, керівниця лабораторії дитячого читання НЦ «Мала академія наук України» Таня Стус.

Серед сотні добірних видань року – книжки для сімейного читання в різних жанрах: від поетичних збірок і книжок-картинок до збірок оповідань, психологічної прози, міського фентезі й науково-популярних видань. Як і торік, частка книжок у списку так чи інакше описують російсько-українську війну.

До 24 січня можна проголосувати за улюблене видання й своїм голосом допомогти визначити переможця в номінації «Вибір читачів».

Зазначимо, що історія проєкту підтримки дитячого читання «БараБука. Простір української дитячої книги» почалася у 2014 році з сайту про українську дитячу літературу для дітей та підлітків. До команди «БараБуки» входять літературознавиці, письменниці, методистки Лабораторії дитячого читання НЦ «Мала академія наук України». З 2014-го щороку авторки та експерти порталу обирають найкращу літературу у сфері українського дитячого, підліткового й родинного читання різних жанрів і форматів. В перший рік існування списку в «Топі БараБуки» було всього шість книжок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ