Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Книга українських ілюстраторів здобула бронзову нагороду на конкурсі у Німеччині

Українська книга вперше потрапила до списку призерів конкурсу "Найкрасивіша книга року", який проводить німецький фонд "Мистецтво книги" (Stiftung 'Buchkunst).

Як повідомляє Євроінтеграційний портал, посилаючись на сайт "Мистецького арсеналу", дизайн книги “Я так бачу” творчої майстерні “Аґрафка” здобув бронзову нагороду. Загалом журі розглянуло понад 600 заявок із 32 країн світу. Призерами конкурсу стали одразу 14 книг. Серед інших переможців — видання з Нідерландів, Австрії, Польщі, Чехії, Росії, Японії, Китаю, Німеччини та Швеції.

Конкурс "Найкрасивіша книга року" проводиться з 1963 року. Церемонія нагородження переможців, як правило, відбувається в межах Лейпцизького книжкового ярмарку — одного з найбільших книжкових ярмарків у світі.

Протягом року видання демонструватимуть у всьому світі - зокрема, на найбільшій книжковій виставці у Франкфурті.

"Я так бачу" — це пізнавальна книжка про зір у всіх його проявах, яку створили Романа Романишин і Андрій Лесів для Видавництва Старого Лева.

Видання у простій формі дає відповіді на такі питання як "Скільки кольорів ми здатні бачити?", "Яка будова наших очей?", "Як не заблукати в світі не бачачи його", "Які візуальні символи оточують нас щодня і що вони означають?" та багато інших.

Раніше "Я так бачу" ставала призером конкурсу "Найкраща книга України" (номінація "Світ дитинства") і престижної нагороди в галузі дитячої літератури Bologna Ragazzi Award. Члени журі конкурсу "Найкрасивіша книга року" розповіли, що роздивлятися "Я так бачу" було для них "справжньою насолодою".

"Це не перша міжнародна перемога творчої майстерні "Аґрафка", але перша перемога України у найпрестижнішому конкурсі світового дизайну за всі роки", — каже координаторка фестивалю "Книжковий Арсенал" Оксана Хмельовська.

"Але також це й перемога українського конкурсу "Найкращий книжковий дизайн", у якому ця книжка здобула минулого року гран-прі, адже це свідчить про те, що наше журі відчуває дизайн в унісон зі світом", — додає вона.

Українські книжки вже чотири роки поспіль представлені на конкурсі “Найкрасивіші книги світу” — спочатку їх обирали за експертним опитуванням, проведеним Книжковим Арсеналом. А вже втретє проходять відбір в українському конкурсі “Найкращий книжковий дизайн”, заснованому 2016 року і організованому Міжнародним фестивалем “Книжковий Арсенал”, Goethe-Institut в Україні та “Читомо”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ