Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Колишній очільник підрозділу СБУ отримав підозру у колабораціонізмі

Раніше колишньому посадовцю СБУ було повідомлено про підозру в організації насильницької протидії акціям протесту

Фото: Depositphotos

Правоохоронці повідомили про підозру екскерівнику підрозділу СБУ, який став керівником псевдоправоохоронного органу на окупованій території Запорізької області.

Про це повідомляє в телеграмі Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому начальнику одного з Департаментів СБУ повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваного було призначено керівником псевдоправоохоронного органу  «государственная служба безопасности по Запорожской области». У 2022 році військово-окупаційна влада країни-агресора утворила незаконний орган на окупованій частині Запорізької області.

Раніше колишньому посадовцю СБУ було повідомлено про підозру в організації насильницької протидії акціям протесту у 2014 році та у державній зраді.

Він з 2014 року перебуває в міжнародному розшуку, продовжуючи протиправну діяльність на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Досудове розслідування – ДБР, оперативний супровід – СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ