Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Колишній терорист "ДНР" здався поліції на Донбасі

Упродовж трьох місяців служби у незаконних збройних формуваннях чоловік зводив оборонні споруди на мосту та чергував на блокпосту терористів. Зрозумівши, що "герої" так званої "ДНР" - звичайні злочинці, він покинув найманців. Про це йдеться у повідомленні поліції

Перебуваючи у відділенні поліції, 45-річний мешканець Селидового розповів подробиці служби у складі бандформування самопроголошеної республіки та визнав, що це було величезною помилкою в його житті.

Так, наприкінці травня 2014 року в центрі м. Селидового до нього підійшов незнайомець та запропонував вступити до лав ополчення. За роботу обіцяв плату по 200 гривень на день, а також продукти харчування. Такі умови праці здавалися чоловіку привабливими, і він погодився.

Спочатку новоспечений бойовик допомагав зводити оборонні споруди на мосту поблизу с.Карлівки. Після закінчення будівництва чоловік отримав позовний ʺМалюкʺ та заступив на блокпост, де до його обов'язків входила перевірка автотранспорту та документів у осіб, які рухалися з боку с. Галицинівки.

ʺПеріодично з нами проводили заняття, на яких вчили, як збирати та розбирати ручні гранати, ставити і знімати розтяжкиʺ, - розповідає колишній бойовик.

У лавах терористів чоловік перебував до липня 2014 року, після чого добровільно залишив бандформування.

Після повернення додому він вів прихований спосіб життя, пересувався містом виключно в нічний час, ховаючись від правоохоронців.

ʺДізнавшись із засобів масової інформації про те, що існує програма ʺПовертайся додомуʺ, якою передбачено звільнення від кримінальної відповідальності, я вирішив скористатися шансом і звернутися до поліціїʺ, - розповідає молодик.

Наразі відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 ʺСтворення не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваньʺ Кримінального кодексу України. За вказаним фактом триває перевірка.

Поліцейські нагадують, що згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України у випадку, якщо особа не скоювала тяжких злочинів проти людей, добровільно залишила лави НЗФ та розповіла про це правоохоронцям, їй надається гарантований державою шанс на мирне життя без кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ