Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт  |  Кримінал

Колишній віце-президент ФІФА отримав дев'ять років в'язниці

Федеральний суд Нью-Йорка засудив колишнього президента Американської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ) і віце-президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Хуана Анхеля Напута до дев'яти років позбавлення волі.

Як повідомляє Bloomberg, його визнали винним в отриманні хабарів у розмірі 3,4 млн доларів і вимаганні майже 25 млн доларів.

Звинувачення вимагало засудити до 20 років позбавлення волі. За їхніми даними, Напут почав брати хабарі, щойно отримав посаду у Федерації футболу Парагваю. "Він прийшов у спорт, щоб заробляти гроші, хоча мав більш ніж достатньо", - заявив прокурор.

Під час процесу допитали майже 30 свідків. Один з них - керівник спортивно-маркетингової компанії Torneos y Competencias SA Алехандро Бурсако - розповів, що заплатив понад 160 млн доларів футбольним босам, щоб забезпечити купівлю телеправ на трансляцію матчів південноамериканських турнірів і чемпіонатів світу 2026 і 2030 років. За його словами, Напут був одним з тих, хто брав ці гроші.

Напут почав виконувати обов'язки голови КОНМЕБОЛ у серпні 2014 року, в грудні 2015-го йогозатримали у зв'язку з підозрою в корупції.

У цій справі також проходили колишній президент Бразильської конфедерації футболу Хосе Марія Марін і колишній голова Федерації футболу Перу Мануель Бурга. Раніше в серпні суд засудив Маріна до чотирьох років в'язниці - за даними звинувачення, з 2010 року 86-річний Марін отримав хабарів на суму $6,55 млн. Бургу виправдали.

Першим засудженим у справі про корупцію у ФІФА був колишній генеральний секретар Федерації футболу Гватемали Ектор Трухільо. У 2017 році суд Нью-Йорка засудив його до восьми місяців позбавлення волі.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ