Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Командувач Медсил ЗСУ озвучив дефіцитні лікарські посади у війську

Найбільше у війську не вистачає хірургів та анестезіологів.

Про це повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

"Традиційно це хірурги та анестезіологи. Те саме стосується середніх медпрацівників. Маю на увазі представники хірургічної спеціальності: операційні сестри, фахівці, які відповідають за трансфузіологію тощо", – сказав Казмірчук.

На запитання журналіста про те, як можна вирішити цю проблему кадрового голоду, Командувач Медсил ЗСУ відповів так:

"Якщо говорити про фахівців із вищою медичною освітою, то ви, напевно, знаєте, не є секретом: за час повномасштабної агресії досить багато лікарів поїхали за межі держави, певна кількість лікарів останніми роками не реєструвалися у ТЦК. Тож треба провести переоцінення цієї категорії і надати їм відповідні посади у ЗСУ. Щоб не було випадків, коли дипломований лікар працює, наприклад, на посаді стрільця-санітара або кулеметника", – говорить Казмірчук.

І додає:

"Якщо говорити про середній медичний персонал, то, звичайно, потрібно активізувати роботу в медичних коледжах, які випускають таких фахівців, популяризувати службу в Медичних силах. Ідеальний варіант – це готувати таких фахівців в одному з таких навчальних закладів, орієнтованих на військову медицину. На жаль, на сьогодні таких закладів у нас у державі немає".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ