Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Командувачу зс рф, який намагався захопити Київ, оголосили підозру – Венедіктова

Офіс генпрокурора повідомив про підозру командувачу східного військового округу зс рф Олександру Чайку за спробу захопити Київ.

Про це у Facebook повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

"Російський генерал-полковник Олександр Чайко, який очолює угруповання "Схід", брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення підпорядкованих йому підрозділів на територію північних областей України. Саме він керував військовою операцією зі спроби захоплення столиці із західного напрямку", - написала Венедіктова.

Російському генералу повідомили про підозру у веденні агресивної війни проти України з метою порушення її територіальної цілісності (ч. 2 ст. 437 та ч. 3 ст. 110 КК України).

Прокурори Офісу Генпрокурора разом з оперативними співробітниками Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції під час слідчих дій на території Київської області встановили, що воєначальник протягом двох тижнів березня 2022 року проживав у селі Здвижівка Бучанського району. Там у захопленому дитсадку він облаштував штаб, з якого керував бойовими діями. А на стадіоні захопленої окупантами школи у селі Катюжанка він вручав підлеглим військовослужбовцям держнагороди рф.

"Їхні "подвиги" ми зараз розслідуємо, перевіряючи генерала та його армійців на причетність до вчинення також воєнних злочинів проти мирного населення Київщини та інших регіонів України", - додала Венедіктова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ