Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Командир прикордонного підрозділу розповів про свій бойовий досвід

Командир прикордонного підрозділу Іван Тисовський на псевдо "Кіса" поділився історією про свій бойовий досвід.

Іван Тисовський (псевдо “Кіса”) став на захист України 20-річним добровольцем іще в 2014-у році. Військовослужбовець розповів, що службу як прикордонник проходив у підрозділі Чопського прикордонного загону. Початок повномасштабної війни зустрів вже як офіцер. У той час був старшим зміни на пункті пропуску Малий Березний. 

“Оскільки був дуже великий наплив людей, не могла навіть зміна приїхати. Зміна ходила по зеленому кордону до пункту пропуску. Машини не могли доїхати. Перебував старшим зміни приблизно 10 діб. А в січні 2023 року вирішив написати рапорт, піти в бойові підрозділи”, - поділився Іван Тисовський. 

Зрештою військовослужбовець розпочав службу у 1-му Донецькому прикордонному загоні, і вже у березні 2023 року очолив один із підрозділів та вирушив на Схід. Командир розповів, що однією з проблем під час виконання бойових завдань було те, що бойові дії доводилось вести виключно з “Вагнером”. 

“По декілька днів та тижнів сиділи на позиціях. Дуже важко давалась евакуація поранених. До останнього моменту підрозділ перебував під Бахмутом, незважаючи на втрати та будь-які негаразди продовжував виконувати бойові завдання”, - зазначив пан Іван.  

Після повернення з зони бойових дій відділ прикордонної служби став частиною і основною складовою формування 1-го прикордонного загону (бригадний тип), а саме прикордонної комендатури швидкого реагування вогневої підтримки. 

“Навчаємо артилерію доблесно виконувати свої завдання і гідно давати відсіч ворогу. У нас є достатня кількість офіцерів з бойовим досвідом, які можуть навчити та дати пораду”, - додав командир та запевнив, що здолати в новачків перший страх перед боєм допомагають і бойові побратими, які поділяться досвідом, і фахове навчання, яке нині обов’язкове для всіх прикордонників.

Аби стати частиною війська та долучитися до прикордонників, слід заповнити анкету за посиланням. Або ж можна звертатися за номером: 044 23 07 600.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ