Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Компанії із Франції готові локалізувати виробництво в Україні

Україна та Франція продовжують вести продуктивний діалог щодо відновлення України

Фото: Depositphotos

Україна та Франція працюють над розширенням співпраці щодо створення спільних підприємств та локалізації виробництва в Україні.

Про це інформує пресслужба уряду.

Україна та Франція продовжують вести продуктивний діалог щодо відновлення України не чекаючи закінчення війни, зокрема щодо поглиблення співпраці між компаніями, страхування ризиків, допомога у гуманітарному розмінуванні, підтримки експорту. Також Уряд України розраховує на подальшу підтримку євроінтеграційного курсу країни з боку міжнародних партнерів.

Про це зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з Міністром економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Брюно Ле Мером 9 листопада в Парижі.

Зі своєї сторони Міністр Брюно Ле Мер наголосив, що майбутнє Європи виборюється зараз в Україні, і як би не змінювалася геополітична ситуація у світі, Франція готова бути з Україною до кінця.

В свою чергу Юлія Свириденко зазначила, що співпраця між Україною та Францією не втрачає своєї інтенсивності і, попри російську агресію, має надзвичайно практичний вимір для обох країн. 

«Сьогодні ми обговорюємо потенційні інструменти відновлення України, в тому числі, страхування воєнних ризиків, щоб дати можливість французьким інвесторам заходити в Україну та приєднуватись до проектів з реконструкції», - підкреслила Юлія Свириденко.

Так, французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export вже оголосила, що буде страхувати французькі компанії, які готові інвестували в Україну, не чекаючи на завершення війни. Вже зараз є перші французькі підприємства, які готові отримати ці гарантії, щоб розширити свої підприємства в Україні. Також сторони обговорили можливість страхування українських інвесторів, які створюватимуть спільні компанії з французьким бізнесом.

 «Французькі компанії готові локалізувати свої потужності в Україні та виробляти свою техніку на наших заводах. Я переконана, що завдяки спільній роботі це зацікавлення лише ростиме», - відмітила Перший віце-прем’єр-міністр.

Зокрема, французький бізнес зацікавлений інвестувати у стратегічно важливі сектори України, зокрема, в оборону, виробництво та переробку с/г продукції, відновлювану енергію, виробництво та зберігання газу, зелену металургію, екологічний транспорт, охорону здоров'я та фармацевтику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ