Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Компанію фастфуду Subway внесено до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американську багатонаціональну франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни.
Фото з мережі Інтернет

Як повідомляє пресслужба НАЗК, понад 500 ресторанів компанії продовжують працювати на ринку агресора, сплачуючи сотні тисяч доларів податків до бюджету рф, фінансуючи тим самим російську агресію проти України.

Російська мережа Subway зараз є третьою за кількістю точок у Європі після Великої Британії та Німеччини.

Компанія працює в росії понад 20 років, створила близько 6 000 робочих місць, налічує 550 ресторанів у 122 містах. Після початку повномасштабного вторгнення, Subway не повідомила про жодне скорочення своєї діяльності у рф.

Крім того, Subway активно рекламується в російських соцмережах та користується сервісом доставки їжі "Яндекс.Еда", який співпрацює з російськими спецслужбами.

"Спроб засудити війну росії проти України від керівництва компанії не було", — підкреслили у НАЗК.

НАЗК закликає мережу ресторанів припинити підтримку країни-агресора.

Нагадаємо, Subway — одна з найбільших мереж у світі за кількістю закладів громадського харчування. Вона відома своїми сендвічами, салатами та ролами. Компанія позиціонує себе як "здорову альтернативу традиційному фаст-фуду" і заявляє, що турбується про здоровʼя споживачів, але продовжує працювати в рф, фінансуючи війну росії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ