Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Кому потрібен такий футбол?

Футбольний матч чемпіонату Львівщини між соснівським «Рочином» та «Кордією» з Мурованого запам’ятається не тільки усім його учасникам, а й вболівальникам.

Після завершення першого тайму поєдинку, у якому «Рочин» в «одні ворота» переграв суперника і вигравав з рахунком 4:0, гравці «Кордії», буцімто, переживаючи за власну безпеку, не вийшли на другий тайм поєдинку.

Стадіон «Шахтар» імені Петра Олійника є однією з двох повноцінних домашніх арен клубу. Керівництво команди, фінансуючи та розвиваючи футбол в регіоні та області, намагається максимально розширити глядацький діапазон. Матчі соснівського «Рочина» у Червонограді – це чудова можливість для місцевих дітей, юнаків, молоді та старшого покоління насолоджувати найпопулярнішою спортивною грою у світі. Кожен домашній матч «Рочина» - це пропаганда спорту та здорового способу життя, а також популяризація футболу, як окремого і потужного виду спорту. Погодьтеся, для великого Червонограда, де ні професійного, ні аматорського футболу уже немає, це подія, і тим більше тоді, коли там грає сильна команда з сусідньої Соснівки.

На жаль, свято повноцінним не вдалося. Його зіпсували фани уже неіснуючого червоноградського «Шахтаря», які у перерві матчу почали виясняти давні неприязні стосунки з футболістами «Кордії» з Мурованого.

Ця історія бере початок ще кілька років тому, коли у чемпіонаті першої ліги області в Мурованому зустрілися місцева «Кордія» та червоноградський «Шахтар». Після завершення цього матчу виникла масова бійка, у якій по-справжньому дісталося кільком фанам «Шахтаря». Кажуть, не обійшлося без серйозних травм. Що цікаво, за словами фанатів «гірників», участь у цій бійці брали не тільки фани, а й деякі футболісти «Кордії», яких якраз і виловлювали фани «Шахтаря». Соснівський «Рочин» до цієї історії між двома клубами не має ні найменшого відношення. Наша команда у святковий день для України лише стала заручником ситуації, яка аж ніяк не прикрашає гру мільйонів.

Одразу зазначимо, попри давній конфлікт між двома клубами, фани «Шахтаря» не мали права зривати поєдинок та поводити себе подібним чином. Мабуть, не личить громадянам України в День великого свята для країни вживати нецензурну лексику та бути агресивно налаштованими. Фанів цієї команди аж ніяк не цікавив сам футбольний матч. Як то кажуть, висновки робіть самі, але великий парадокс у тому, що фанів «Шахтаря» до активних дій закликав депутат Львівської обласної ради Михайло Низкогуз, син відомого в околицях священика.  

Також додамо, що ні у перерві матчу, ні після його завершення ніхто нікого не бив. Швидку допомогу ніхто не викликав, поліція на стадіоні та поза його межами була присутньою, з усіх сил контролювала ситуацію. Так, літали яйця, лунала нецензурна лексика на адресу футболістів «Кордії», тривалий час фани блокували рух автобуса суперника зі стадіону додому. Цікавить лише одне: невже це так злякало футболістів «Кордії», щоб не вийти на другий тайм поєдинку? Можливо, рахунок першого тайму 4:0 також дав про себе знати…

Хто б що не говорив, дії фанів черноградського «Шахтаря» відверто обурили. Невже не можна було з’ясувати давні стосунки з суперником, скажімо, не під час футбольного матчу, а після його завершення або взагалі не на території футбольного стадіону? Та й взагалі, чи мають місце суперечки у такий величний День для України? Фанати червоноградського «Шахтаря» своїми діями, мабуть, таки надовго залишуть сиротіти стадіон «Шахтар» імені Петра Олійника.

ФК «Рочин»

P.S. Гал-інфо готове надати слово кожній зацікавленій стороні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ