Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Конгрес США погодив бюджет

Законодавці Конгресі США домовилися щодо законопроекту про фінансування уряду в розмірі 1 трильйон доларів до 30 вересня. За словами голови комітету з асигнувань Сенату Барбари Мікульські, голосування щодо законопроекту відбудеться цього тижня.

Також Мікульська зазначила, що в документі передбачається перегляд запланованого скорочення військових пенсій для інвалідів. Законопроект, за словами сенатора, не блокує реалізацію реформи охорони здоров'я, яка відома під розмовною назвою Obamacare і покликана забезпечити десятки мільйонів американців медичною страховкою.

Окрім того заплановано підвищення витрат на національні та військові програми на 45 мільярдів доларів протягом 2014 фінансового року.

Нагадаємо, федеральні органи влади у США частково закрилися 1 жовтня 2013 року через те, що конгрес не прийняв бюджет на новий фінансовий рік. 17 жовтня Сенат схвалив компромісний документ, що передбачає тимчасове відновлення фінансування держустанов та підвищення ліміту держборгу. Дія документа закінчується 15 січня. Документ також передбачає розширення ліміту на запозичення до 7 лютого.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ