Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

​Конкурси краси: дві сторони однієї медалі

На які жертви йдуть учасниці конкурсів краси заради звання найкрасивішої ? Чи змінилися стандарти краси? Що недопустимо на конкурсах краси: моральні чи фізичні недоліки?

Нещодавно в Європі завершились конкурси краси в яких стало відомо хто представлятиме країни всесвітньому конкурсі «Міс Світу». 

Переможницею «Міс Україна-2018» стала 23-річна киянка Вероніка Дідусенко – випускниця університету ім. Тараса Шевченка та математик за освітою.

Вероніка Дідусенко

Проте, через декілька днів організатори конкурсу повідомили про дискваліфікацію Дідусенко через недостовірну інформацію про сімейній стан та наявність дітей. Як виявилося, дівчина старанно приховувала свого 4-річного сина та шлюб. 

Причиною скандалу стало анонімне повідомлення до організаторів проекту, у якому недоброзичливець звинуватив Вероніку у брехні. Оргкомітет був шокований заявою та запевнив, що всі конкурсантки мали певні умови участі у конкурсі, порушення яких приведе до дискваліфікації.

За правилами конкурсу краси учасниця повинна мати громадянство України, бути віком від 17 до 24 років, мати зріст від 170 см, не перебувати на даний час чи раніше у шлюбі, не мати дітей, судимостей, шкідливих звичок та шрамів/пірсингу тощо.

Вероніку звинуватили у порушенні умов підписаного договору та забрали титул звання «Міс Україна». Юристи конкурсу наголосили , що дівчина не може їхати у Китай та представляти країну на «Міс Світу». Адже існують правила, які Україна має дотримуватись і під загрозою може опинитись подальша участь країни у конкурсі.

Нещодавно Дідусенко заявила, що не буде добровільно відмовлятися від титулу та розпочала боротьбу проти стереотипних умов конкурсу. «Бути незаміжньою та не мати дітей – це дискримінація» – заявила дівчина.

На відміну від попередньої учасниці, яку відверто звинуватили у моральних недоліках, друга учасниця нашого огляду теж має недолік – фізичний.

Miss Italia-2018 Chiara Bordi

Нещодавно в Італії також відбувся фінал конкурсу краси «Міс Італія». Титул другої віце-міс отримала К’яра Борді, яка стала першою учасницею подібних конкурсів з обмеженими можливостями.

Як стало відомо, у 13-річному віці дівчина потрапила у ДТП, їй ампутували ліву ногу до коліна. К’яра Борді пережила після цього важку реабілітацію та три операції, але не втратила віру в себе і спробувала свої сили на цьогорічному конкурсі краси.

Дівчина призналася, що її не цікавила перемога, для неї була дуже важлива участь: «Я стала більш сильнішою і впевненою. Сподіваюся, моє «послання» дійшло до багатьох людей. Дякую, що дозволили мені спробувати свої сили на цьому конкурсі» - зазначила К’яра Борді.

Та попри всі слова підтримки, шквал негативу вилився на дівчину, деякі люди вважають її участь недоречною. Існує думка, що вона отримала 3 місце через жалість суддів. Але дівчина не здається та дає сміливу відсіч «хейтерам»: «У мене немає ноги, але у вас немає ні серця, ні мізків».

К’яра Борді своїм прикладом довела всім, що у краси немає обмежень. У зв’язку з різкими змінами в моді та житті суспільства, змінюються і стандарти краси. Застарілі судження мають залишитися у минулому, треба відкривати нове бачення на красу, навіть якщо вона не входить у рамки стандарту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ