Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Корумповані медики Львівщини торгували "бронями" від мобілізації

Служба безпеки України розкрила злочинну схему, за допомогою якої посадовці медичних закладів Львівщини допомагали потенційним призовникам уникнути мобілізації в обмін на хабарі.

За великі гроші чиновники без належних підстав встановлювали групи інвалідності молодим чоловікам, щоб ті на підставі поганого стану здоров'я могли ухилитися від військової служби. Про це повідомили в Управлінні СБ України у Львівській області.

Головною організаторкою схеми виявилася 42-річна керівниця одного з районних центрів медико-соціальної експертизи Львівської обласної ради. Вона залучила до злочинної діяльності інших посадовців та лікарів області.

За даними слідства, вартість "послуг" становила 3200 доларів США з кожного "пацієнта". Гроші розподілялися між учасниками афери.

Правоохоронці затримали трьох фігурантів справи під час отримання чергового хабара. Під час обшуків вилучено понад 1,5 мільйона гривень готівкою, а також документи, що підтверджують злочин.

Усім затриманим оголошено підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Їм загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна. Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших причетних.

Операцію провели співробітники СБУ у Львівській області разом зі слідчими Державного бюро розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ