Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кожне п‘яте підприємство області виплачує своїм працівникам зарплату в «конверті»

Кожне п‘яте підприємство області виплачує своїм працівникам зарплату в «конверті». Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю ДПА у Львівській області
Аналіз виплачених доходів за 9 місяців 2006 року та перевірки на місцях засвідчили, що майже на кожному п’ятому підприємстві області (5 467), а це 19 відсотків від зареєстрованих підприємств, заробітну плату найманим працівникам виплачували менше мінімального рівня, у “конвертах” без відображення у відомостях або зовсім не виплачували. При цьому, використовуються різноманітні схеми для мінімізації виплачених доходів, такі як: неоформлення трудових угод з громадянами, запровадження тимчасового найму (стажування працівника), встановлення неповного робочого тижня або погодинної оплати праці, внаслідок чого до бюджету перераховуються мізерні суми податку.
В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких підприємств зменшилась на 2698. Даний показник досягнуто за рахунок запровадження Програми “Зарплата”, якою організовано роботу по забезпеченню надходжень податку з доходів фізичних осіб в 2005 - 2006 роках.
З початку 2006 року проведено 5581 заслуховувань керівників підприємств, які виплачують заробітну плату нижче встановленого мінімуму, щодо вжиття заходів по підвищенню заробітної плати. За результатами проведеної роботи підвищили рівень виплати заробітної плати 4294 підприємства, надійшло податку з доходів фізичних осіб в сумі 2607,1 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ