Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Красиву та ароматну контрабанду затримали львівські митники

Учора, 27 лютого, митники викрили українця, що намагався незаконно ввезти понад 800 троянд, повідомили у ГУ ДФС у Львівській області.

Громадянин України повертався з Республіки Польщі в Україну через пункт пропуску «Шегині – Медика» легковим автомобілем. Для перетину кордону обрав смугу руху спрощеного митного контролю «Зелений коридор». Під час візуального огляду транспортного засобу виникла підозра, що в ньому є предмети або товари, які обмежені або заборонені до ввезення громадянами на митну територію України.

Автомобіль скерували у бокс для поглибленого огляду. Там серед особистих речей у багажному відділенні автомобіля було виявлено зрізи свіжих троянд завдовжки 50 та 60 см. Загалом – 810 шт.

Згідно зі статтею 378 Митного кодексу України «Обмеження щодо ввезення громадянами товарів на митну територію України», «…пропуск на митну територію України товарів, що класифікуються в 1 - 24 групах УКТ ЗЕД та ввозяться громадянами для вільного обігу, в будь-яких обсягах не дозволяється...».

Отже, громадянин України порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто переміщував товари, які обмежено законодавством України. За ознаками ст. 471 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил. Товар вилучено. Його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ