Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Кремль намагається представити контрнаступ України як невдалу спробу

Кремль і російські пропагандисти дедалі активніше намагаються представити український контрнаступ як невдалу спробу.

 Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), пише Суспільне. 

Президент Росії Володимир Путін 27 липня заявив журналістам, що за останні дні російські війська нібито знищили 39 одиниць бронетехніки з 50, які українські війська використовували для інтенсивних штурмів на запорізькому напрямку.

“Путін стверджував, що російські війська також знищили 60 відсотків українського особового складу, який здійснював ці штурми, а також 40 відсотків українських пілотів бойової авіації в цьому районі”, — відзначили аналітики.

Раніше Путін заявляв, що російські війська начебто знищили “неймовірну кількість” української техніки під час українських контрнаступальних операцій. При цьому його цифри щодо українських атак в останні дні перебільшують імовірні українські втрати, додали в ISW.

Крім того, російські провоєнні блогери також стверджують, що російські війська ніибто знищили десятки одиниць української бронетехніки. Блогери говорять про ці нібито втрати як доказ, що український контрнаступ пробуксовує.

Висвітлення Кремлем і російським інформаційним простором українського контрнаступу помітно порушує інструкцію Кремля, яка наказує російським ЗМІ не применшувати потенціал успішних українських контрнаступальних операцій, відзначили аналітики.

“Посилення зображення українського контрнаступу як невдалої спроби свідчить про те, що політика Кремля щодо висвітлення війни спрямована на посилення зусиль з просування себе як ефективного керівника військовими діями”, — йдеться в аналітичному звіті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ