Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Кролики" пожалілись Комсомольській правді, що "їх замовили"

Одразу після концерту в Трускавці, який був скасований організаторами, "Кролики" дали інтерв'ю Комсомольській правді в якому пожалілись що "їх замовили"

Тиждень тому активісти місцевих молодіжних організацій Трускавця зірвали концерт "Кроликів" Володимира Данильця та Володимира Моїсеєнка.

Артистів звинуватили у сепаратизмі, і організаторам довелося повертати гроші за квитки.

Повернувшись до Києва, Володимир Данилець поділився з "Комсомольською правдою в Україні"  власною думкою щодо цькування їхнього дуету.

Серед причин, які спричинили бойкот, було й те, що "Кролики" нібито аплодували Кобзону, Валерії та Газманову на зйомках новорічного "Голубого огонька".

"Відразу скажу: виправдовуватися ми ні перед ким не збираємося: нашої провини ні в чому немає. Те, що ми нібито аплодували вищезазначеним артистам на "Вогнику" - найчистіший монтаж", - одразу заявив Данилець.

Також активісти звинуватили артистів в тому, що під час дискусії з Іриною Фаріон вони заявили, що "сучасної української мови не існує".

"Що стосується бесіди з Фаріон - передача "Всі свої" вийшла в ефір ще чотири роки тому, в 2011-му році. І тільки зараз "умільці" зробили монтаж-склейку з моїх слів. Я хотів донести глядачеві, що потрібно розмовляти на телебаченні українською літературною мовою, а не з львівським або чернігівським діалектом", - пояснив Данилець.

"Що ж стосується провокаторів - вони через кілька тижнів після виходу в ефір "Новорічного вогника" почали збирати підписи за скасування нашого концерту в Трускавці. Із сотень, які зібралися біля центрального бювету в місті, підписалося лише кілька людей. Вони взяли і зіпсували людям свято", - розповів артист.

"Бойкоти наших виступів - 100% замовна акція! Ми провели 5-го січня концерт в тому ж Трускавці, весь тисячний зал встав і аплодував стоячи. Люди нам стоячи аплодують протягом багатьох років. У нас лежать "в столі" дуже сильні політичні номери, але ми спеціально їх не ставимо, щоб не підливати олії у вогонь - досить і того, що відбувається зараз в Україні", - зауважив Данилець.

Також він наголосив, що вони з колегою Моїсеєнком були і будуть українськими артистами.

"Ми ніякого зла і шкоди не принесли нашій державі. Ми любимо нашу Батьківщину. І всюди її прославляємо - в Німеччині, Ізраїлі, Канаді, Америці та в інших країнах", - підкреслив Володимир.

Кореспонденти Гал-інфо знайшли ще цікаві висловлювання Володимира Данильця, які датуються 2012 роком і прозвучали в інтерв'ю виданню "Главред"

Подаємо мовою оригіналу :

"Мы против того, чтобы Украина вступала в Европу. Почему? Когда мы были в Прибалтике, пожилые прибалты нам сказали, что им лучше жилось при Советском Союзе. Окончив школу, молодые люди уезжают в Англию, Францию – европейские страны. Морские порты не работают, заводы тоже. А теперь ещё Европа диктует свои условия. Сегодня они остались без ничего при высоких ценах. И мы движемся в этом направлении."

"У нас сейчас развернулась кампания за украинский язык. При этом никто на задался вопросом – а какая «українська мова» отстаивается? Есть красивый, очень мелодичный литературный украинский язык. У меня много друзей, говорящих на украинском. И сам люблю украинский язык, вырос в Черниговской области, но там не было красивого языка – там был суржик.

Почему украинский язык у нас сегодня приобрёл польский прононс? Причём именно за такой язык агитируют, именно его навязывают насильно, втыкают в рот, и мы должны говорить с польским акцентом. Извините, а почему не с мадьярским или не с румынским, или не с белорусским, или не с российским акцентом? Почему у нас превалирует львовский менталитет? Ведь есть и черниговский, и сумской, и полтавский, и днепропетровский. Есть литературный язык, именно его должны изучать в школе, как нас когда-то учили. Язык Рыльского, Тычины, Франко, Леси Украинки… Да, произведения всех этих авторов изучают, но в быту литературного языка нет."

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ