Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Круті ідеї для родинних традицій: популярний фестиваль у Луцьку проведуть онлайн

"SuperFamily". ФОТО: Гал-інфо
"SuperFamily". ФОТО: Гал-інфо
1/2
У зв’язку з карантином, що триває в Луцьку, популярний фестиваль сім’ї у Луцьку змінив формат і назву. Про це розповіли організатори фесту «SuperFamily» під час прес-конференції 8 липня, - повідомив власкор Гал-інфо.

За словами ідейної натхненниці фестивалю, сімейного психолога Альони Юхимчук, фестиваль родини у Луцьку триває з 2011 року. «Карантин. Треба щось думати нове. Водночас була пропозиція від управління соціальних служб для сім’ї, молоді Луцької міськради взяти участь у конкурсі грантів, в якому ми виграли», - зазначила Альона Юхимчук.

У Луцьку презентують проєкт SUPERFAMILY

За допомогою соціальних мереж організатори звернулися до людей з проханням поділитися досвідом, які родинні традиції вони вдома підтримують. У таких спосіб вдалося зібрати понад три десятки чудових ідей, якими поділилися з усіма охочими на спеціально створеному сайті. Цей сайт має стати своєрідним каталогом, скарбничкою, як можна гарно проводити час, яку сімейну традицію запровадити.

«Ці родини вже якось по-особливому проводять разом час. Чи чоловік щовечора миє посуд, бо дружина готує. Чи тато з маленькою донечкою ходить на «побачення». Мені дуже сподобалася традиція подарувати мамі квіти на свій день народження, тобто вся увага мамі, а не імениннику», - каже Юхимчук.

Також організатори продемонстрували кілька родинних традицій, які підтримують у власних сім’ях. Наприклад, «гарячий стілець». Щоп’ятниці родина збирається на незвичну розмову за смаколиками, і почергово дякують один одному за конкретні хороші вчинки чи допомогу, зроблені протягом тижня.

Співорганізатор фестивалю Володимир Редкач додає: «Чому ми обрали саме традиції? Адже кожне свято супроводжується своєрідними традиціями та атрибутикою. Новий рік – ялинка, подарунки, День Незалежності – вишиванки, національна символіка. Коли ж ми говоримо про день сім’ї, ніяких таких асоціацій нема. Тому найкращий посил – це спонукати лучан плекати родинні традиції з дитинства чи формувати свої».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ