Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Кримська Перепічка" проведе благодійну виставку "На крилах Любові!"

Фото: Кримська перепічка

Запрошуємо вас відвідати відкриття благодійної виставки Любомира Мартинюка "На крилах Любові!" на підтримку спецпідрозділу ЗСУ "ЗҐАРД", яке відбудеться 01.12.22 року в 12:00 за адресою м.Львів,  вул. Менцинського 3, кав'ярня Домашня пекарня "Кримська Перепічка". Під час відкриття виставки стартує «тихий» та он-лайн аукціон, якій закінчиться «живим» аукціоном 10 грудня.

Війна почалася майже 9 років тому, але для більшості була досить далекою та ефемерною. Дата 24 лютого 2022 змінила українців назавжди! Сподіваємося, що ці зміни будуть незворотніми в напрямку посилення нашої національної свідомості та людської гідності!

Добровольчий та волонтерський рух в черговий раз врятував країну від безодні, мільйони людей встали на захист своєї землі від російської агресії. Саме з добровольців ще в лютому сформувався підрозділ "Зґард", який зараз є спецпідрозділом ЗСУ. Він брав участь в визволенні Бучі та Дмитрівки під Києвом, піднімав український прапор над островом "Зміїний", працював на складних ділянках під Херсоном, а зараз на Запорізькому напрямку.

Український "культурний фронт" також працює на міжнародній арені в дипломатичній сфері, своїм мистецтвом залучає ресурси для підтримки військових.

Ми відкриваємо благодійну виставку "На крилах любові!" українського художника постмодерніста Любомира Мартинюка, який передав 24 свої роботи спецпідрозділу "Зґард". Всі кошти, які будуть зібрані під час виставки та благодійного аукціону, підуть на закупівлю дронів та чергового пікапа для виконання надскладних завдань на південному напрямку.

"Для мене мистецтво - це просто дарувати творчістю життя. Настав час захищати Україну, цю любов, все те, що людям потрібно. І мистецтво зараз виступає, як жива вода, ковток свіжого повітря, простоти і чистоти ідеалу."

Художник Любомир Мартинюк - дуже непересічна особистість - багато своїх творів передає на підтримку благодійних проектів з самого початку своєї виставкової діяльності в 1998 році. Він народився в 1980 році в Івано-Франківській області, художню освіту отримав спочатку в Косівському коледжі декоративно-прикладного мистецтва, в 2004 році закінчив Львівську національну академію мистецтва, факультет сакрального та монументального живопису.  Займається живописом більше 25 років, за цей час став автором понад 10 тисяч робіт переважну більшість з яких зробив на пленерах.  Останні 15 років проживає в місті Боярка на Київщині. Разом з дружиною виховують 9 дітей. З дитинства Любомир хотів бути священником, але підлітком відчув, що його покликання - образотворче мистецтво. Вже на другому курсі коледжу почав активно експериментувати з кольором, техніками, образами та сюжетами. В академії захоплювався абстракцією.  З 2007 року працює в майстерні в Національному ботанічному саду Києва, в холі адміністративного приміщення якого висить його величезного розміру картина, на якій зображена трава. На сьогодні його картини експонуються в галереях, храмах, навчальних закладах України, а також перебувають у численних приватних колекціях за кордоном - у Норвегії, Чехії, Німеччині, Великобританії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ