Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Кривава ДТП у Харкові: Зайцева і Дронов повністю визнали провину

На дебатах у суді по справі щодо смертелної ДТП в центрі Харкова Олена Зайцева визнала провину за всіма пунктами звинувачення, а її захист просить суд про поблажливість.
На завершення сьогоднішніх дебатів у Київському райсуді Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова обвинувачений Геннадій Дронов в останньому слові попросив вибачення у потерпілих в аварії і визнав провину. Про це повідомило видання Укрінформ.

"Дронов в останньому слові на сьогоднішніх дебатах назвав те, що сталося, нещасним випадком без злого умислу з його боку і попросив вибачення у жертв трагедії. За його словами, він визнав провину і розкаюється в тому, що почав рух на жовтий сигнал світлофора, водночас, раніше ніколи не притягувався до відповідальності за перевищення швидкості. Він також критично оцінив судовий процес, зазначивши, що те, що відбувалося, "не було схоже на істину", - зазначили в суді.

По завершенні останнього слова Дронова, додали в суді, його захисник Сергій Перепелиця звернувся до суду із заявою процесуального характеру, суддя відмовився її розглядати і пішов до нарадчої кімнати.

"Що стосується сторони обвинувачення, то прокурори вважають провину обох водіїв доведеною і наполягають на максимальному терміні покарання для кожного: по 10 років позбавлення волі", - сказали в суді.

Вирок, додали в суді, буде оголошено 26 лютого о 14:00.

Що стосується заяви захисника Перепелиці, то, пояснив він журналістам після суду, мова про дозвіл доступу до автомобіля Volkswagen Дронова: "Автомобіль можна продати, щоб хоч якось покрити цивільні позови потерпілих".

Як повідомляли раніше, 19 лютого на дебатах в Київському райсуді Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року, обвинувачена Олена Зайцева визнала провину за всіма пунктами обвинувачення. Від останнього слова Зайцева відмовилася.

Адвокат Зайцевої Юлія Козир в дебатах назвала провину фігуранта Дронова більш тяжкою і просила суд врахувати дві пом'якшуючі обставини: щире каяття Зайцевої та добровільне відшкодування збитків ", - зазначили в суді.

Водночас, додали в суді, представники обвинувачення зазначили, що Зайцева хоч і кається, але відшкодування шкоди здійснила частково.

12 лютого під час дебатів в Київському райсуді Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року, адвокат Геннадія Дронова просив суд визнати його підзахисного невинним, оскільки слідство не виявило в його діях складу злочину.

11 лютого на дебатах в Київському райсуді Харкова всі потерпілі просили для Зайцевої однозначно 10 років позбавлення волі, а для Дронова - менше, "на розсуд суду".

6 лютого на дебатах в Київському райсуді Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова прокурор попросив для кожного з обвинувачених - Зайцевої та Дронова - по 10 років позбавлення волі і ще по 3 роки позбавлення права керувати автомобільним транспортом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ