Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Кубок області: «Демня» перемогла у битві фаворитів

Соснівський «Рочин» вилетів з Кубка Львівщини з футболу. У першому матчі турніру на стадії 1/8 фіналу команда Володимира Підкіпняка поступилася «Демні» з рахунком 1:2 і припинила боротьбу за трофей.

По ходу матчу гості аж ніяк не заслуговували на поразку, однак неписане футбольне правило про те, що перемагає той, хто більше забиває, а не атакує, знову спрацювало. Команда Юрія Войтовича забила на гол більше за суперника і тепер є головним претендентом на перемогу у Кубку Львівщини.

На підготовку до матчу у Демні в обох команд не було багато часу. Кількома днями тому, а саме у неділю, 25 червня, «Демня» провела непростий матч-відповідь проти «Чайки» з Київської області, а «Рочин» зіграв матч чемпіонату області проти ФК «Миколаїв». Зважаючи на це, до матчу у неймовірну спеку обидва колективи підійшли у рівних умовах. Про жодні слова жалю зі сторони обох команд не могло й бути мови.

З перших хвилин матчу було зрозуміло: грати у шалену спеку обом командам буде дуже і дуже непросто. Зважаючи на це, легко було зрозуміти, що демонструвати стабільний темп та високі швидкості протягом усього матчу команди не будуть.

Хоч у такій грі обидві команди і побалували вболівальників чималою кількістю гольових моментів, однак суддівський фактор знову дав про себе знати. Арбітр матчу Василь Верблянський на початку матчу призначив доволі сумнівний пенальті у ворота «Рочина», який чітко реалізував захисник Богдан Слука.

Повівши у рахунку, «Демня» віддала ініціативу супернику, зробивши ставки на контратаки. Неозброєним оком було помітно, що обом командам, непросто фізично, але головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк постійно підганяв свою команду вперед, відчуваючи, що «Рочин» краще готовий до матчу фізично.

Атаки соснівчан у першому таймі таки увінчалися успіхом. Що цікаво, сталося це тоді, коли обидві команди змарнували стовідсоткові моменти для взяття воріт. Спочатку Назар Цюпка, обікравши Мирослава Гусака, не реалізував вихід сам на сам з Андрієм Крашевським, а через кілька секунд «Рочин» пробачив уже Тарас Демків, не влучивши у ворота суперника з близької відстані.

Статус-кво у матчі вдалося встановити Юрію Яструбу. Півзахисник «Рочина» майстерно зіграв на добиванні після удар Олега Домальчука та сейву Андрія Крашевського. Гол гостей аж ніяк не виглядав випадковим, оскільки при рахунку 1:0 на користь «Демні» «Рочин» атакував більше і на цей гол команда відверто напрацювала.

Зі свистком арбітра про завершення першого тайму вболівальники на трибунах лише протирали руки. Вони чудово розуміли, що у матчі між такими суперниками боротьба лише розпочинається.

З початком другої 45-хвилинки головні тренери обох команд Володимир Підкіпняк та Юрій Войтович зробили кілька замін. Особливо це стосується «Рочина», оскільки на підсилення атаки команди вийшли Андрій Дева та Максим Болкіт.

«Демня» та «Рочин» продовжували діяти з перемінним успіхом у другому таймі. Особливо до того моменту, коли господарі забили у матчі вдруге. Віктор Барабаш опинився першим на добиванні після провалу в обороні «Рочина». Забитий гол при створених ще кількох небезпечних моментах знову дозволяв гравцям «Демні» побудувати свою гру від захисту на контратаках.

Зробивши ще кілька замін у другому таймі, головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк максимально підсилив атаку своєї команди. Тривалий час гравцям «Рочина» не вдавалося створити справжню небезпеку, а усе найцікавіше сталося тоді, коли гості з усіх сил пішли на штурм. Найреальніший шанс перевести гру у додатковий час був у гравців «Рочина» тоді, коли Богдан Слука ледь не зрізав м’яч у власні ворота (поперечина). В усіх інших епізодах вище усіляких похвал грав воротар Крашевський.

Не зовсім справедлива поразка «Рочина» у цьому матчі ще раз підкреслила старі проблеми команди: нефарт, слабка реалізація гольових моментів та мала лавка запасних гравців. Втім, малюнок гри у команди є, і це найголовніше. Для того, щоб виправити ці та інші недоліки у тренерського штабу «Рочина» до матчів другої ліги часу ще більш, ніж достатньо.

Кубок Львівщини. 1/8 фіналу

СКК» Демня» - «Рочин» (Соснівка) – 2:1 (1:1)

СКК «Демня»: Крашевський, Слука, Гусак, Яремчук, Самолюк (Писько, 74), Панченко (Войтович, 84), Дорошенко, Покладок (Кіт-Копиляк, 46), Барабаш (Терлецький, 70), Демків, Шептицький

«Рочин»: Коваленко, Домальчук, Іванишин, Портянко, Васюта, Богданов, Найдишак (Ільїн, 43 (Мацюра, 70), Яструб, Семиряк (Болкіт, 46), Цюпка (Дева, 46), Кохман

Голи: Слука, 17 (з пен.), Барабаш, 58 – Яструб, 37

Попередження: Гусак, 6, Писько, 89, - Іванишин, 88

Арбітр: В. Верблянський (Новояворівськ)

Асистенти арбітра: Ю. Голубець (Городок), Ю. Олійник (Львів)

Спостерігач арбітражу: С. Понайда (Львів) 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ