Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Кубок України. Дніпро майже у півфіналі

Дніпро знімає питання про вихід у півфінал Кубку України-2015/16 ще у першому чвертьфінальному матчі зі Сталлю. У номінально гостьовому поєдинку на стадіоні Метеор, який довгий час був рідним для "дніпрян", вони розгромили дніпродзержинську команду з рахунком 3:0,, пише Чемпіон.

Після відходу Бойка, у ворота Дніпра повернувся Ян Лаштувка. Аналогічно тепер не має серйозної конкуренції попереду і Зозуля, адже Селезньов уже встиг дебютувати за російську Кубань. І відразу стало зрозуміло, що великі надії Маркевич після цієї зимової перерви покладатиме на Безуса. Роману був наданий повний карт-бланш у розвитку атак. Особливо це було помітно у другому таймі.

Команди почали поєдинок достатньо активно та жорстко - намагалися зачепитися за м'яч у кожному епізоді, не шкодуючи ніг. І якщо Лаштувка не мав особливої роботи протягом усього поєдинку, то Паньків почав рятувати свою команду вже із 6-ої хвилини, коли майже з "дев'ятки" витягнув удар головою Зозулі.

Щодо Сталі, то найактивнішим протягом усього матчу був Васін, якому також активно допомагали новачки команди - брати Малакяни. Денис навіть мав кілька нагод вийти на побачення з воротарем, але кожного разу його підводила техніка, і Папа Гуйє своїми широкими кроками наздоганяв нападника. У підсумку, Васін, здається, так жодного разу і не пробив у ствір воріт.

"Дніпряни" ближче до середини першої половини повністю заволоділи ініціативою. Однак, Паньків і захисники блокували намагання гостей. Нічого не зміг воротар поробити лише з ударом з пенальті від Матеуса. Арановський на 31-й хвилині призначив не стовідсотковий 11-метровий за фол Пшеничного проти Безуса. Але, враховуючи, що футболісти Сталі особливо не сперечалися, приходимо до висновку, що суддя був правий.

У другому таймі, особливо у першій його частині, таких швидкостей уже не було. Васін старався, та партнери його не могли підтримати. Дніпропетровці завелися тільки ближче до хвилини 65-ої. Якраз у гру увійшов Бруну Гама, який вийшов ще після перерви. І саме його удар з гострого став другим результативним.

Маркевич відразу ж випустив Джона Руїса, який ще додав гостроти на вістрі. А у Сталі зникли сили на останні хвилини. Були тільки спроби навісів зі штрафних, які ні до чого не призвели. Натомість "дніпряни" розігрували свої атаки, як хотіли. І якби не сейви Паньківа та неточні передачі Безуса, то рахунок міг би бути ще переконливішим.

Казка Сталі у цьогорічному розіграші Кубку України завершилася на 92-й хвилині, коли Лео Матос скористався чудовим пасом на хід від Бруну Гами. 3:0 - і матч-відповідь, який, до речі, ще невідомо коли відбудеться, перетворюється на формальність, де Ерік ван дер Меер може перевірити силу підопічних на фоні Дніпра, а Маркевич матиме змогу поглянути на найближчий резерв.

Довідка.

Сталь 0:3 Дніпро

Голи 0:1 - Матеус (32, пен), 0:2 - Бруну Гама (70), 0:3 - Лео Матос (90+2)

Склади команд

Сталь: 79. Паньків, 2. Барановський (93. Дебелко, 73), 6. Каленчук, 7. Воронін, 8. Г. Малакян, 10. Лазич, 18. Е. Малакян (14. Котляр, 82), 19. Пшеничних, 32. Іщенко, 39. Васін, 91. Карасюк

Запасні: 12. Бандура, 11. Буднік, 21. Кучеров, 25. Козак, 37. Габріель

Головний тренер: Ерік ван дер Меер               

Дніпро: 16. Лаштувка, 10. Безус, 12. Лео Матос, 15. Чигринський, 18. Зозуля, 24. Лучкевич (20. Бруну Гама, 46), 28. Шахов (89. Політило, 84), 29. Ротань, 30. Папа Гуйє, 44. Федецький, 99. Матеус (7. Джон Руїс, 71)

Запасні: 13. Д. Кучер, 3. Адамюк, 33. Назарина, 36. Андерсон

Головний тренер: Мирон Маркевич

Чемпіон 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ