Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Кубок Юста поїхав до Верхньої Білки

У Винниках завершився 19-ий за ліком традиційній зимовий турнір з футболу присвячений пам’яті заслуженого тренера України, до слова, одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста.

Володарем почесного трофею стала команда «Юність» з села Верхньої Білки, що у Пустомитівському районі. У фіналі турніру команда Богдана Костика впевнено з рахунком 3:0 перемогла чемпіона обласної Прем’єр-ліги ФК «Миколаїв».

Ернеста Ервіновича Юста з нами немає уже більше, як 25 років, а про пам’ять нього живе й досі. Більшість теперішніх футболістів й апріорі не можуть пам’яти тренерську діяльність Ернеста Юста, однак саме на цьому турнірі вони здобувають свою необхідну ігрову практику, мають можливість себе проявити, а більшість команд цей турнір оцінює як належну підготовку до початку офіційних матчів. Цікаво й те, що свою майстерність серед більшості аматорських команд не соромляться демонструвати і професійні колективи.

Меморіал Ернеста Юста федерація футболу Львівської області проводить з 2000 року. Серед переможців турніру є навіть львівські «Карпати». Найбільше на турнірі перемагав винниківський «Рух» (чотири рази), а от для «Юності» з Верхньої Білки, на відміну від «Миколаєва», вихід у фінал турніру було уже історичним досягенням. Що цікаво, «Юності» вдалося виграти головний трофей з першого разу, а от другий фінал для «Миколаєва» обернувся фіаско з ідентичним рахунком 0:3. Саме з таким рахунком «Миколаїв» у 2013 році поступився винниківському «Руху».

Цьогорічний фінал Меморіалу Ернеста Юста, який відбувся у Винниках на стадіоні імені Богдана Маркевича, став справжньою окрасою турніру. Родзинкою проведення фіналу стала пряма трансляція на телеканалі НТА, що за усю історію проведення турнірів відбулося вперше. А відтак, ті, хто не потрапили на стадіон у Винниках, змогли побачити яскравий фінал на телебаченні.

Щодо самого футболу, то для однієї команди цей фінал запам’ятається надовго, інша захоче його забути назавжди. Уявіть собі, у першому таймі володар Кубка Львівщини вколотив три (!) сухі голи у ворота чемпіона Львівщини, а відтак рахунок 3:0 явно додав оптимічного настрою вболівальникам «Юності». З кожним забитим м’ячем фан-сектор «Миколаєва» поступово затихав, команді Віталія Пономарьова необхідно було робити справжній камбек.

Втім, повністю програний перший тайм як і за грою, так і за рахунком гравці «Миколаєва» не змогли компенсувати нічим у другому таймі. На голи Олега Панасюка, Юрія Музики та Богдана Адама миколаївці відповіли лише вилученням свого нападника Ігоря Балуха.

Блискуча реалізація гольових моментів дозволила «Юності» у другому таймі матчу грати уже за результатом. А у такій грі шансів на те, щоб переламати хід поєдинку, у «Миколаєва» не було. «Юність», яка у, до речі, у півфіналі турніру пройшла представника другої ліги України стрийську «Скалу», цілком справедливо святкувала заслужену перемогу з рахунком 3:0. Що цікаво, після матчу вболівальники команди особливо вітали президента клубу Олександра Ролька, який справді зробив величезний внесок у розвиток клубу у селі Верхня Білка.

Якщо відверто, то результат матчу є закономірний. У фіналі 19-го за ліком Меморіалу Ернеста Юста переміг той, хто, мабуть, краще був підготовлений. Особливо ця перемога повинна бути приємною для головного тренера команди Богдана Костика. «Юність» він очолив не так давно, а відтак виграний престижний трофей повинен додати йому та команді лише позитивних емоцій перед стартом сезону у Прем’єр-лізі Львівщині. А там хто б що не говорив, «Юність», зважаючи склад команди та перемогу у Мемоіралі Юста, тепер буде одним з головних фаворитів на чемпіонство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ