Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Кулеба обговорив поставки Patriot із главами МЗС Польщі та Іспанії

Україна наразі єдина країна у світі, яка майже щодня захищається від атак балістичними ракетами, тому їй для захисту потрібні ЗРК Patriot та інші системи ППО.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав на зустрічі зі своїми колегами з Іспанії та Польщі Хосе Мануелем Альбаресом та Радославом Сікорським.

Кулеба подякував Іспанії за допомогу.

"Я доніс до вас актуальність надання Україні додаткових Patriot та інших систем ППО, здатних перехоплювати балістичні ракети. Ми обговорили важливість спільних зусиль для зміцнення оборони України для забезпечення миру в Європі", — заявив міністр.

З Радославом Сікорським Кулеба обговорив, як Польща може сприяти захисту повітряного простору України від російських ракет і як захистити польський повітряний простір від їхніх вторгнень.

"Нині Україна є єдиною країною у світі, яка майже щодня захищається від атак балістичних ракет. Це означає, що всі наявні в світі батареї Patriot, які можуть бути надані Україні, мають бути доставлені в Україну якомога швидше. Важливішого місця для них немає", — сказав Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ