Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Кулеба подякував Шольцу за усунення загрози угорського вето

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за те, що на саміті ЄС той вмовив угорського прем'єра Віктора Орбана не ветувати початок переговорів про вступ України в ЄС.
Дмитро Кулеба (Фото: GETTY IMAGES)

Про це пише УП з посиланням на Bild.

 "Те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив на саміті, щоб усунути загрозу угорського вето, увійде в історію як акт німецького лідерства в інтересах Європи", – зазначив Кулеба.

За його словами, цього тижня очільник німецького уряду завоював багато щирого і заслуженого захоплення в серцях українців.

Глава МЗС пригадав, що коли в травні минулого року він агітував у Берліні за надання Україні статусу кандидата в члени ЄС, його заклики до Німеччини взяти на себе ініціативу в цьому процесі здебільшого залишалися глухими.

"Німеччина не хоче бути лідером", – говорили мені експерти та політики в Берліні. Я радий, що відтоді німецькі політичні рішення змінилися. Я можу лише сподіватися, що це також означає більш широкий і незворотній поворот у ставленні Німеччини до лідерства у вирішенні найскладніших питань", – вказав Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ