Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Культурні атракціони: де провести час у Львові найближчий тиждень?

Навіть в такий непростий час українці боряться на усіх можливих фронтах, кожен з яких наближає нас до перемоги. Тож редакція Гал-Інфо підготувала шортлист цікавих подій Львова куди можна піти найближчим часом.

Благодійний концерт-ярмарок «Незламні»

Концерт-ярмарок пройде у неділю, 23 жовтня, о 16.00 у храмі святого Володимира Великого, що на проспекті Червоної Калини, 89 (Сихів). У програмі концерту – виконання музичних церковних та світських творів. Серед них – Гімн «Богородиця», «Аве Марія» Баха-Гуно, твори Шопена, Моцарта, а також пісні Січових стрільців. 

Під час події кожен охочий зможе пожертвувати кошти на протезування українців, купивши якийсь виріб чи солодощі на ярмарку, які власноруч виготовили волонтери та вимушено переміщені українки.

Реп-вечірка «Все до чаю» 

Все до чаю – це реп під електронну/живу/ударку, синтезатори і басову гітару. Реп-вечірка пройде 21 жовтня з 19-20:30 в Артцентр “Дзига”. За вхід потрібно сплатити донат від 100 грн. 

У програмі пропонують пісні: 

  • світ ловив мене мене ловив
  • висмикнути шнур видавити скло
  • як жити змії без рук і без ніг
  • на бійні грала заспокійлива музика
  • чим гірше тим краще та інші.

Благодійна осіння ярмарка від Домівки врятованих тварин 

Відвідати ярмарок можна 29 та 30 жовтня у парку «Знесіння».

На відвідувачів чекатимуть:

- смачна їжа та напої;

- вироби ручної роботи;

- ексклюзивні картини від мешканців Домівки;

- багато цікавих розваг та гарний настрій.

Також із собою до Домівки можна приносити їжу і теплі речі для тварин.

Лекція про космонавтику 

Тема лекції присвячена внеску, який зробила Луганська область в галузь космонавтики. Ми дбайливо зберігаємо пам’ять про підкорювачів космосу в музейних колекціях та серцях мешканців Луганського краю.

Відвідати лекцію можна 26 жовтня о 17:00 в центрі “Поряд” на вул. Мулярській за попередньою реєстрацією.

Спікерка: Юлія Шевцова — молодша наукова співробітниця науково-дослідницького сектору історії краю з 1917 року Луганського обласного краєзнавчого музею.

Хіп-хоп вечірка 4.5.0 vibes

Хіп-хоп вайб повертається, тут вас качатиме локальна JamRecordz банда у складі: Shahid, Хонест, Lex Pun Intended та Vikki Flowz. Спеціальний гість – ЧАКІР, що вперше виступить у Львові.

Окрім цього, буде можливість виграти 100$ у фрістайл-реп батлі

Вечірка відбудеться в суботу, 22 жовтня, о 16:30 в Арт-центрі “Дзиґа”

Моновистава «Відпускаю» 

Що це, запитаєте ви. Моновистава базується на реальних спогадах і переживаннях актора. Тут 25 історій поєднані в одну і показують шлях людини від повного морального розпачу до зцілення. 

Режисером та актором є Дмитро Наумець. 

Опис вистави. “Коли стосунки закінчуються, це завжди лишає відкриті рани. Але тільки від нас залежить, наскільки довго вони будуть кровоточити. Прийнявши і проживши біль, ми даємо можливість ранам загоїтися. Це основні ліки, щоб відпустити минуле і дати собі шанс рухатися далі.”

Відвідати моновиставу можна 21 жовтня о 19:00 в FestRepublic.

Моторошний концерт ZWYNTAR

ZWYNTAR грає в таких стилях як дарк-кантрі, готик-американа, саузерн-рок та мертво-фолк. Також співає балади про гріхи та спокуту, життя і смерть, земне та вічне. Саме ZWYNTAR має оригінальне поєднання традиційного американського звучання із українською лірикою, кожен концерт банди нагадує чи то протестантську месу, чи свято на мексиканський Día de los Muertos. 

Концерт можна відвідати 22 жовтня о 18:00 в FestRepublic.

Майстер-клас з квілінгу “Осінні барви”

Квілінг - мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу. Тож любителям хендмейду варто спробувати.

Майстер-клас проводитимуть 26 жовтня в Львівському культурному центрі за попередньою реєстрацією учасників.

Безкоштовний тренінг з психологічної самодопомоги

Тренінг відбудеться 23 жовтня за адресою вул. Винниченка, 1 і триватиме 5 годин. Його проведе Наталя Бордун - психолог HUB Стійкості.
 

Програма тренінгу:

  • Знайомство. Синхронізація очікувань. Техніки сканування стану. 

  • Міні-лекція: «Мозок людини в стресових ситуаціях» 

  • Техніки заземлення. Пояснення технік, практикування. 

  • Техніки вирішення проблем та планування діяльності. Пояснення технік, практикування. 

  • Як допомогти іншому. Основи надання допомоги в ситуаціях високо стресового рівня. Практикування. 

  • Рефлексійне завершальне коло. 

Фестиваль BlahoChill 

23 жовтня з 13:00 по 21:00 на території Festrepublic (вул.Старознесенська, 24-26) зі сцени лунатиме жива музика, читатимуть поезію, готуватимуть смачну їжу на фуд-корті, і збиратимуть кошти на ЗСУ.

Купуючи квиток ціною від 300 до 500 грн ви отримаєте:

  • вхід на територію фестивалю
  • літературник
  • лекція (про тему та автора згодом)
  • акустичний вечір
  • виставка
  • стендап
  • техно-танці
  • прослуховування вінілу;

Improv Шоу

Усе, що ви побачите на сцені - повна імпровізація, яка створюється тут і зараз, з ваших ідей та історій, і більше ніколи не повториться знову! Після кожного вашого 5..4..3..2..1..імпро, вони рушатимуть у свій імпровізаційний бій. Актори допоможуть вам на 1,5 години відволіктися, а ви допоможете нашим захисникам і захисницям.

Шоу відбуватиметься 21 жовтня о 19:00 в майстерні Improv, червоний цегляний корпус заводу РЕМА, 3 поверх. Вхід на територію заводу навпроти Жовківської 14.

Вхід коштуватиме 200-250 грн.

Прем’єра документального фільму про Гостомель 

Фільм розповідає реальну історію одного будинку, про відважний порятунок 21 мешканця багатоповерхівки у найгарячіші дні окупації, про незламність духу простих людей, в життя яких раптово увірвалася війна.

Безкоштовний перегляд документальної стрічки про героїчне місто Гостомель. «Гостомель. Історія одного будинку» відбудеться 22 жовтня о 17:00 у Lviv Film Center.

Гравіті-джем від «Street Culture»

Благодійні заходи з вуличних культур містять майстер-класи, батли, панельні дискусії та форуми з вуличних культур від «Street Culture» відбудуться з 15 жовтня по 4 грудня. 

На території «Urban Camp & Cеnter Lviv» вже з 15-31 жовтня можна відвідати Графіті-джем за участі 25 райтерів з Харкова, Львова, Одеси, Києва, Полтави, Луцька, Сум та інших міст України.

Для глядачів вхід буде вільним, а тим, хто хоче взяти участь потрібно зробити благодійний внесок в ГО «Street Culture». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ