Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Київське “Динамо” відстоює своє небажання грати у Маріуполі

1/3
Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України та Управління державної охорони не рекомендують київському “Динамо” проводити в Маріуполі матч 7-го туру прем’єр-ліги, запланований на 26 серпня. Про це йдеться в листах від відомств, які ФК “Динамо Київ” отримав у відповідь на свої звернення та оприлюднив на своєму сайті.

Зокрема, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий нагадує, що Кабмін у лютому 2016 року встановив рівень терористичної загрози для всієї Донецької області –“червоний” (реальна загроза), і проведення матчу “Маріуполь” – “Динамо” “вимагатиме вжиття правоохоронними органами додаткових заходів щодо посилення рівня безпеки змагань”.

У листі з МВС зазначено, що “напередодні відзначення Дня незалежності в районі проведення АТО відбувається значне загострення оперативної обстановки – активізація бойових дій, збільшення кількості обстрілів, у тому числі із застосуванням реактивних систем залпового вогню, проникнення диверсійно-розвідувальних груп незаконних збройних формувань”.

У Службі безпеки також вважають, що матч може стати ціллю бойовиків “ДНР”.

У коментарі програмі “Про футбол” 23 липня президент “Динамо” Ігор Суркіс висловив думку, що міг би привезти в Маріуполь і команду, і вболівальників із Києва, але за умови, що правоохоронні органи гарантують безпеку.

Інакше “Динамо” відмовляється їхати в Маріуполь, побоюючись за життя футболістів.

При цьому влада Маріуполя і місцеві правоохоронці заявляють, що гарантують безпеку. А військові в місті стверджують, що з огляду на постійну пильність силовиків Маріуполь є “найбезпечнішим містом в Україні”.

Підвищені заходи безпеки вже були продемонстровані на матчі 1-го туру “Маріуполь” – “Верес” (Рівне): глядачів на вході перевіряли з металошукачами, забороняли проносити на стадіон закриті пластикові пляшки тощо.

У сюжеті “Про футбол” ситуацію прокоментував генеральний директор ФК “Шахтар” Сергій Палкін: “Не їхати на матч в Маріуполь? Я приблизно так само можу завтра сказати, що ми не гратимемо в Києві. Ми скажемо, що відчуваємо тут небезпеку. Якщо згадати фінальний матч любительської першості [“Металіст-1925” – “Агробізнес” на НСК “Олімпійський” 19 червня], коли президент ФФУ і президент УПЛ намагалися заспокоїти фанатів, коли били віце-президента ФФУ, то ще незрозуміло, де більше ризиків – в Києві або Маріуполі”.

Вперше “Динамо” заявило про небажання грати в Маріуполі одразу після того, як місцевий ФК повернувся до прем’єр-ліги.

Подібні заяви лунали також від львівських “Карпат”.

Решта клубів УПЛ не висловлювали застережень щодо участі у спортивних змаганнях в Маріуполі, який розташований за 20 км від лінії зіткнення.

Минулий сезон, коли маріупольська команда (тоді – “Іллічівець”) виступала в першій лізі, пройшов без ексцесів.

Маріуполь визволили від бойовиків “ДНР” у червні 2014 року. Після того місцева влада намагається повернути місту реноме безпечного та привабливого для інвестицій.

Новинарня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ