Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«ЛДУФК-СКІФ-Спартак» зберіг друге місце в регулярному чемпіонаті

Впродовж трьох днів чергові матчі в рамках чемпіонату Вищої ліги зіграли львівські команди. БК «Політехніка» грав у суботу та неділю на виїзді проти «Тернопіль-ТНЕУ», «ЛДУФК-СКІФ-Спартак» зустрічався у столичному СК «Меридіан» з «КСЛІ-Київ-Баскет» 25 та 26 березня.

Суботній матч тернопільської та львівської команд завершився на користь господарок паркету. Лише у другій чверті рахунок був рівним – 19:19, у інших десятихвилинках перевага була на боці «Тернопіль-ТНЕУ». Львів’янки були кращими у виконанні штрафних кидків, але при двоочкових кидках та спробах з-за дуги точнішими були саме господарки. Найрезультативнішою у їхньому складі стала Аліна Макух – 21 очко, Катерина Редюк стала автором дабл-даблу (15 підбирань + 10 очок). У складі «Політехніки» найбільше закинули Тетяна Малець та Анастасія Кравець: 14 та 13 набраних балів відповідно. Усі ці показники склалися в підсумкові 82:50 на користь тернополянок.

Матч у неділю завершився зі схожим рахунком: цього разу 84:50. У зустрічі львівським баскетболісткам вдалось нав’язати боротьбу в підсумковій чверті – 20:21, однак перед цим була жахлива третя чверть, яка завершилась 3:23 не на їхню користь. Анастасії Нагорній, незважаючи на поразку її команди, вдалось оформити дабл-дабл (12 очок + 13 підбирань). Після 24 зіграних турів статистика команди 5/19 та 29 набраних балів у турнірній таблиці.

Інша команда зі Львова «ЛДУФК-СКІФ-Спартак» свої матчі проводила у Києві з найближчим конкурентом. Щоб залишатись на відвойованому 2 місці підопічним Ірини Клєніної потрібно було здобувати хоча б одну перемогу. У першому матчі львів’янки одразу виконали програму-мінімум. «ЛДУФК-СКІФ-Спартак» не програли у жодній з чвертей та перемогли 78:66.  Львів’янки були точнішими у всіх видах кидків, здійснили більшу кількість підборів на своєму щиті. Марія Ковтун виконала дабл-дабл, Катерина Скакаліна набрала 20 очок.

Після такого рахунку пояснити результат понеділкової зустрічі вкрай важко. У кожній з чвертей львів’янки програвали з різницею у 10 або більше очок. Жодного разу їм не вдалося закинути триочковий, та й спроб було не надто багато. Лише Марія Ковтун та Вікторія Бабич набрали трохи більше десяти очок. Та, незважаючи на поразку, команда Ірини Клєніної залишилася на другому місці. До завершення першого етапу «ЛДУФК-СКІФ-Спартак», як і команді з Києва, залишилося зіграти з «Вінницькими блискавками-2». Поки що львів’янки мають в активі 17 перемог та 39 очок відповідно.

Субота. 24 березня

БК «Тернопіль-ТНЕУ» 82:50 БК «Політехніка»

Неділя. 25 березня

БК «Тернопіль-ТНЕУ» 84:50 БК «Політехніка»

БК «КСЛІ-Київ-Баскет» 66:78 БК «ЛДУФК-СКІФ-Спартак»

Понеділок. 26 березня 

БК «КСЛІ-Київ-Баскет» 94:46 БК «ЛДУФК-СКІФ-Спартак»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ