Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Легенд грузинського футболу зустріли у Львові

Офіційна делегація на чолі з віце-президентом ФФУ, президентом Асоціації ветеранів футболу України, організатором збірної України серед ветеранів Олегом Собуцьким та головою Федерації футболу Львівської області Олександром Шевченком гостинно зустріла в Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького ветеранів грузинського футболу. Про це повідомив офіційний сайт Федерації футболу Львівщини.

Зустріч відбулася за українськими традиціями. Наші красуні в національному однострої вручили гостям запашний коровай. Легенди футболу з Грузії були приємно вражені теплим прийомом, жартували й згадували минуле. Після цього їх очікувало поселення в готелі і піша екскурсія старим Львовом. Нагадаємо, в суботу, 16-го червня, відбудеться товариський футбольний поєдинок між збірними України та Грузії серед ветеранів, присвячений зміцненню стосунків між двома країнами, підтримці на їхніх теренах миру та єдності. Вхід вільний.

«Україна та Грузія – надзвичайно близькі країни. В Україні живе чимало наших друзів, легендарних футболістів. Зокрема, Олег Блохін, Володимир Безсонов, Анатолій Дем’яненко, Леонід Буряк, Ігор Бєланов. На жаль три роки тому відійшов у засвіти Андрій Баль… Є багато спогадів. Ми зміцнимо нашу дружбу в товариському матчі на «Арені Львів», – зазначив наставник збірної ветеранів Грузії, легендарний екс-гравець тбіліського «Динамо» Александр Чивадзе.

Легенди грузинського футболу подякували за запрошення до Львова, наголосивши, що з радістю чекають українців у себе. На запитання щодо рахунку матчу з ветеранами України вони відповіли, що зазвичай такі поєдинки завершуються мировими, однак, зі слів Александра Чивадзе, у складі обох команд є чимало зіркових футболістів, тому зустріч на головній спортивній арені Львова буде інтригуючою і цікавою.

Суботній матч між легендами України та Грузії стане четвертим за останні півтора роки. Українці двічі гостювали у Тбілісі, беручи участь у представницькому турнірі пам’яті Давіда Петріашвілі. В обох зустрічах удача посміхалася господарям. У травні 2017-го грузинські футболісти завітали до Києва, на НСК «Олімпійський», де за присутності 7-ми тисяч глядачів перемогу «синьо-жовтим» із рахунком 1:0 забезпечив влучний удар Сергія Назаренка.

«Ми вже побраталися з грузинами. І не лише у футболі. У 2008-му році в Грузію прийшла біда – війна, тому вони, як ніхто, нас розуміють у цьому. Футбол – це не лише гра мільйонів, це велика об’єднавча сила. Ми запросили грузинів до Львова, щоби вони сповна відчули і зрозуміли Україну та її традиції», – зазначив Олег Собуцький.
Він не назвав, хто саме з українських ветеранів вийде в суботу на поле, але пообіцяв, що це точно буде зірковий склад. Отож, 16-го червня львів’ян і гостей міста очікує справжнє футбольне свято.

У цьому, зокрема, запевнив і Олександр Шевченко: «Будь-яка футбольна подія у Львові знакова. Наше місто обожнює футбол, тому збірні ветеранів України та Грузії зіграють на «Арені Львів» товариський матч, співорганізатором якого є Федерація футболу Львівської області. Запрошую вболівальників прийти на стадіон підтримати нашу команду й подивитися гру легенд українського та грузинського футболу».

До слова, перед зустріччю ветеранів Грузії, Олександр Якович побачився і поспілкувався на території летовища з вихованцем львівського футболу, нападником бельгійського «Гента» Романом Яремчуком, котрий приїхав додому на час відпустки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ