Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Легендарна скрипка Моцарта завтра прибуде до Львова

Оригінальна власна скрипка Вольфганга Амадея Моцарта Costa Violine завтра, 20 липня, прибуває до Львова. Про це повідомили організатори фестивалю LvivMozArt.

Як наголосили організатори, Україна отримала честь приймати таку коштовну реліквію вперше в історії, і ця подія є особливим виявом уваги найголовнішої інституції у справах Моцарта в світі – фундації Моцартеум у Зальц-бурзі.

«Скрипка не часто покидає межі зальцбурзького музею, лише у кількох країнах вона використовувалася і звучала на концертах, зокрема в Японії, Італії, Німеччині, Швейцарії, Литві та Кубі. Інструмент виготовив майстер П'єтро Антоніо Далла Коста в Тревізо, Італія, 1764 року. Скрипка належала В. А. Моцарту, композитор використовував її протягом останніх років життя у Відні», - йдеться в повідомленні.

22 липня на концерті-закритті фестивалю LvivMozArt австрійський скрипаль Франк Стадлер на оригінальній скрипці В. А. Моцарта виконає скрипковий концерт славетного класика, що торкався цього ж інструмента понад два століття тому, а також ліричну перлину романтичної музики – концерт Фелікса Мендельсона. Розпочне програму Увертюра Ре мажор патрона фестивалю Франца Ксавера Моцарта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ