Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Легенді української поезії Ліні Костенко — 93

​Сьогодні, 19 березня, своє 93-річчя від дня народження святкує поетеса Ліна Костенко.
19 березня - День народження Ліни Костенко

Десятки років Ліна Костенко є беззаперечним моральним авторитетом для багатьох українців, а її твори знаходять відгук у людських серцях. Українці люблять цю жінку не лише за її великий талант поетеси, а також за незламну позицію — попри все чинити справедливо й говорити правду. 

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький приєднався до вітань на честь поетеси. 

"Сьогодні день народження Ліни Костенко. Безкомпромісної, непохитної, сміливої, мудрої. Любимо та поважаємо.

Для КДБ Ліна Костенко була хуліганкою, яка не зламалась від усіх спроб «відриву від націоналістичних елементів, ідейного роззброєння і переконання». 16 років писала «в шухляду», але таки донесла до українського читача свої геніальні твори", — зазначив він. 

Для Ліни Костенко повномасштабна війна росії проти України, не є першою, вона добре пам'ятає Другу світову, коли вранці на рідне місто скидали бомби.

“Мені ось ці бомби о четвертій ранку, мені вони звичні з мого дитинства. Я ж належу до покоління, яке пережило Другу світову війну. А тепер я знов почула ті самі бомби страшні. І ви знаєте, мушу сказати, що я не злякалася”, — розповідала поетеса в інтерв'ю ЗМІ.

Вона зізналась, що передчувала напад росії, бо, на жаль, дуже добре знає, що таке росіяни. Ліна Костенко додала, що під час війни Україна начебто прийшла до тями.

Максим Козицький побажав мисткині ще "багато плідних творчих років і натхнення, щоб описати нашу перемогу й силу духу українських захисників і захисниць".
 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ