Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Leopolis Jazz Fest 2021 у Львові має відбутися попри карантин

Нагадаємо, 24 - 27 червня у Львові планують провести 10-ий джазовий фестиваль.

Leopolis Jazz Fest з дотриманням всіх карантинних норм. Про це сьогодні розповіли організатори фестивалю та міський голова Львова Андрій Садовий під час пресконференції.

Leopolis Jazz Fest (Alfa Jazz Fest до 2017 року) - міжнародний джазовий фестиваль, який щороку проходить у форматі open-air в червні у Львові.

Наталія Горбачевська, виконавча директорка Leopolis Jazz Fest, зазначила, що команда організаторів неодноразово обговорювала, чи можливе проведення фестивалю цьогоріч.

“Ми направили листи і у міську раду, і спонсорам, і музикантам з повним аналізом ризиків і викликів. Ми прогнозували, що від кожного учасника процесу отримаємо відмову і рекомендацію переносити фестиваль на наступний рік, але всі нас підтримали. Цьогоріч буде унікальний фестиваль за сумою витрат на проведення та за малою кількістю людей, які зможуть на нього потрапити. Проте ми готові приїхати попри будь-які труднощі й працювати над тим, щоб фестиваль відбувся”, - розповіла Наталія Горбачевська.

Також Наталія Горбачевська повідомила, що планують тестувати усіх учасників фестивалю та глядачів. Крім того, буде онлайн-трансляція заходів.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який доєднався онлайн до пресконференції, розповів, що надзвичайно важливо після торішнього локдауну напрацювати механізми й стандарти, які допоможуть відновити культурну діяльність.

“Проведення фестивалю важливе для концертної індустрії, яка торік скоротила свої надходження на 20-30%. Ми працюємо не тільки над тим, щоб відновити заходи, але й над розробкою сертифікатів, які даватимуть можливість відвідувати концерти. Також зважаючи на те, що цьогоріч ЮНЕСКО оголосило конкурс на обрання головного міста джазу, думаю, що фестиваль допоможе Львову заявити про себе ще раз і здобути статус міста джазу”, - повідомив Олександр Ткаченко.

Олексій Коган, артдиректор Leopolis Jazz Fest, додав, що цьогорічний фестиваль — це вихід із зони комфорту: “Нам треба змиритися з тим, що тієї зони комфорту, яка була у Львові протягом 9 років, тепер не буде. Ми маємо всі збагнути, що так, як до початку пандемії, вже не буде. Треба пристосовуватися до нових умов. Останній рік був для нас був важким, але немає нічого складнішого, ніж перезапускати фестиваль після перерви. Тому я б дуже хотів, щоб люди, які люблять джаз, люблять Львів поставилися відповідально і дисципліновано до фестивалю. Зі свого боку ми робитимемо все, що дотриматися карантинних норм і вимог”.

Крім того, Олексій Коган зазначив, що майже всі музиканти, які мали приїхати минулого року, будуть і на цьогорічному фестивалі. У рамках Leopolis Jazz Fest 2021 виступлять такі виконавці: Вінтон Марсаліс, Seal, Kamasi Washington, Кріс Ботті, ізраїльський трубач Ітамар Борохов. Щодо українських музикантів Олексій Коган не назвав жодного виконавця.

Також на фестивалі, за інформацією Олексія Когана, відбудеться онлайн-презентація книги Лорі Верхомін “Велика любов: життя і смерть з Біллом Евансом”.

Додамо, що заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко, який доєднався до пресконференції онлайн, буде присутній під час проведення фестивалю у Львові та допомагатиме організувати все згідно з санітарними нормами.

“З точки зору епідеміології, я мав би бути категорично проти, але я прогресивний санітарний лікар, тому ми будемо робити все можливе, щоб фестиваль відбувся. У жовтій карантинній зоні зараз дозволено проведення масових заходів з розрахунку 1 людина на 4 метри квадратних або 50% заповненості залу. До речі, скоро розглядатимемо можливість 80% заповненості. Тому, коли ми оглянемо всі локації фестивалю, зможемо розробити для них вимоги щодо кількості людей. Інше питання для нас — це безпечність відвідувачів. Плануємо проводити експрес-тести перед тим, як потрапити на фестиваль. Для цього фестиваль буде поділено на декілька зон: тестування, зона очікування результатів та зона проведення заходів. Для кожної з цих зон будуть прописані вимоги”, - пояснив Віктор Ляшко.

Як і раніше фестиваль пройде в форматі open-air, проте буде й список нових правил:

  • кількість гостей у партері, пікнікових зонах, буде скорочено удвічі.
  • буде впроваджене масове тестування для усіх гостей фестивалю. Людям, які придбають квитки у партер, необхідно буде зробити завчасно ПЛР-тест.
  • музиканти, оргкомітет та підрядні організації також будуть проходити тестування.
  • вхід у пікнікові зони буде організовано за попередньою реєстрацією за символічну вартість для контролю кількості людей.
  • у разі позитивного тесту або підвищеної температури Оргкомітет повертає гостю кошти за квитки, а такі гості не допускаються на локації фестивалю.
  • усі локації фестивалю будуть облаштовані засобами дезінфекції та дотримуватись усіх рекомендацій згідно з Постановою КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1236.
  • нічних заходів не відбуватиметься.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ