Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Лідер КНДР Кім Чен Ин висловив впевненість у перемозі росії

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин і президент Росії Володимир Путін у середу, 13 вересня, провели на свою зустріч на космодромі "Східний" (Амурська область РФ).
Кім Чен Ин (фото: REUTERS)

Як повідомляє ТАСС, президент КНДР висловив впевненість у тому, що Росія переможе у "священній боротьбі".

"Впевнені в тому, що російська армія і народ неодмінно здобудуть велику перемогу у священній боротьбі за покарання "зборища зла", що претендує на гегемонію і має експансіоністські ілюзії, і здобуде перемогу в боротьбі за створення стабільної обстановки для розвитку", — сказав Кім Чен Ин.

Крім цього, як повідомляє ТАСС, на зустрічі Кім і Путін обговорили ситуацію на Корейському півострові та в Європі.

Кім Чен Ин заявив, що нинішній візит стане стимулом для формування непорушної стратегічної співпраці РФ і Північної Кореї.

Також про заяви північнокорейського лідера писав "Интерфакс-Россия".

"Зараз ми хочемо й надалі розвивати відносини, ми завжди підтримували та підтримуємо всі рішення президента Путіна, рішення уряду Росії. Я сподіваюся, що ми завжди будемо разом у боротьбі проти імперіалізму та будівництва суверенної держави", — наголосив Кім Чен Ин.

Він також нагадав, що СРСР відіграв велику роль у становленні та побудові незалежності КНДР, і дружба двох країн "має глибоке коріння".

"І зараз для нашої країни найпершим пріоритетом є відносини з РФ", — сказав Кім Чен Ин.

Він висловив упевненість, що зустріч підніме відносини Росії та КНДР на новий рівень. За його словами, наразі у нього з Путіним є багато питань, включаючи політику, економіку та культуру.

Кім висловив подяку Путіну за запрошення до Росії та за можливість відвідати космодром "Східний", який він назвав "серцем космічної держави".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ